Josef Říha | | muži

denik.cz: Obrat a ztráta kapitána. Lanžhot porazil Starou Říši

První inkasovaná branka v jarní části na vítězství nic nezměnila. Fotbalisté Lanžhota v duelu sedmnáctého kola divize D porazili na domácím hřišti 2:1 Starou Říši a připsali si již třetí výhru v odvetné části. „Bylo to druhé domácí utkání v řadě. Známé pravidlo tvrdí, že dva zápasy za sebou se doma těžko vyhrávají. Jsme moc rádi, že jsme ho zvládli, ale určitě jsme si představovali jednoduší zápas, inkasovaná branka nám ho zkomplikovala,“ řekl lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

Přestože byl pátý Sokol před utkání s dvanáctou Starou Říší jasný favorit, byli to právě hosté, kdo se v neděli odpoledne ujal vedení. Brankáře Dominika Žúrka poprvé v jarní části překonal v sedmnácté minutě Maksym Zarovnii.
Domácí inkasovaná branka nesložila, ve třiadvacáté minutě vyrovnal z pokutového kopu Peter Balážik a ve třiatřicáté minutě dokonal obrat dorážkou Jakub Krč. „Celý zápas jsme byli lepší, oproti minulému zápasu s Havlíčkovým Brodem jsme si vytvořili i víc šancí. Předpokládal jsem, že Stará Říše nebude jen bránit a bude se pouštět i do útočení. Volné prostory jsme využili a zaslouženě zápas otočili,“ těšilo lanžhotského trenéra.
I když tlak domácích pokračoval i ve druhé půli, diváci se další branky nedočkali. „Po změně stran jsme měli nadále převahu, chtěli jsme zápas uzavřít třetím gólem, ale to se nám nepovedlo. Ztráceli jsme v přechodové fázi lehké balony, představoval bych si, že budeme mít míč víc pod kontrolou. Takto bylo utkání otevřené až do konce,“ netajil Hílek.
Ten musel v poločase neplánovaně vystřídat lídra obrany a kapitána Petera Mikúška. „Měl svalové problémy, píchalo ho to i při chůzi. Na jeho pozici jsme stáhli Kubu Krče, který nám trochu scházel ve středu zálohy, ale stopera odehrál dobře. Na naše poměry se jedná o velmi zkušeného hráče,“ neviděl lodivod problém v nečekaném střídání.
Lanžhot se i přes zimní odchody několika opor prezentuje na jaře velmi dobrými výkony, ve čtyřech zápasech třikrát zvítězil a jednou remizoval. „Není to pro mě překvapení. Udělali jsme v kádru určitý řez, ale kostra týmu zůstala. Dali jsme větší prostor mladším hráčům Ravasovi s Bogdalíkem, kteří si šanci zaslouží. Přiznávám, že máme trochu problém vpředu, chybí nám klasický hrotový útočník. Kluci se s tím pasují dobře, pohybově to zvládají, ale v zápasech, kdy dobýváme slabší soupeře, nám hroťák chybí,“ uznal Hílek.
Realizační tým těší především výborná práce obranné formace. „V zimní přípravě jsme se zaměřili především na defenzivu, což se nám vyplatilo. Ve čtyřech jarních duelech jsme inkasovali jediný gól. Chceme hrát dominantní fotbal, ale každá hra se staví odzadu, výsledky dělá dobrá defenziva,“ uzavřel bývalý prvoligový fotbalista.

Zdroj: Kryštof Neduchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.