Josef Říha | | muži

denik.cz: Lanžhot porazil Brod a potřetí udržel nulu. Je to náš cíl, říká kouč

Třetí zápas bez inkasované branky. Fotbalisté Lanžhota v duelu šestnáctého kola divize D porazili na domácím hřišti 1:0 Havlíčkův Brod a protáhli sérii zápasů bez inkasované branky na číslo tři. „Byl to těžký zápas, hráli jsme za silného větru proti soupeři, který byl dobře organizovaný a výborně fyzicky připravený,“ řekl lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

Jeho svěřenci stejně jako v minulém duelu proti Břeclavi diktovali tempo hry a hledali recept na obranný blok hostů. „Dobývali jsme soupeře celý zápas. Chyběl mi z naší strany větší pohyb a přesnost v rozhodujících okamžicích. Šance, které jsme si vytvořily, zůstaly nevyužity,“ litoval domácí kormidelník.
Zlepšení přineslo až druhé dějství, v němž byl Sokol daleko nebezpečnější. „Po změně stran jsme jejich obranu roztrhali a dostávali jsme se do šestnáctky z křídelních prostorů,“ prozradil Hílek.
Domácí se dočkali vstřelené branky v osmapadesáté minutě, kdy nešťastně poslal míč za záda vlastního brankáře hostující Milan Vrzal. „Měli jsme jasnou herní převahu, i kdyby si soupeř nedal vlastní branku, věřím, že bychom gól vstřelili,“ tvrdil bývalý prvoligový záložník.
Výsledek 1:0 vydržel až do závěrečného hvizdu a hosté se na Vysočinu vraceli bez bodu. Chtěli jsme hrát z hlubšího bloku, což se nám vesměs celý zápas dařilo. Bohužel utkání rozhodl hodně nešťastný zákrok stopera Vrzala, jinak moc šancí zápas nepřinesl. Proto nás právě tato situace stála kýžený bod,“ pravil pro klubový web havlíčkobrodský trenér Jindřich Adamec.
Spokojenější tak byl po utkání jeho protějšek. „Jsem šťastný, že jsme zápas vyhráli. I když diváci si asi představovali víc branek, náš cíl byl zlepšit hru dozadu a dostávat míň branek, což se nám podařilo. V ofenzivě je na čem pracovat, hra mohla být trochu lehčí a přinést i víc branek, ale získali jsme tři body, takže vítězství 1:0 beru,“ netajil Hílek.
Za skvělou formou lanžhotské defenzivy v jarní části stojí skvělá organizace stopera Petera Mikúška. „Pochvalu zaslouží celý tým, ale ve všech třech jarních kolech se Peťo ukázal jako jasný lídr mužstva, jeho výkony byly nadstandardní. Prokazuje, že je skvělý kapitán a táhne mančaft správným směrem,“ chválil kouč slovenského obránce.
Sokol si díky výhře polepšil a v tabulce mu patří s šestadvaceti body pátá příčka. V dalším kole se Lanžhot představí opět na domácím stadionu, kde v neděli od půl čtvrté odpoledne přivítá jedenáctou Starou Říši.

Zdroj: Kryštof Neduchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...