muži

Soutěže nové sezóny startují – v MOL Cupu do Bzence

2 předkolem MOL Cupu pro nás začíná nová sezóna 2024/25. stejně jako loni nás čeká cesta na půdu TJ Slovan Bzenec.
Zápas začíná v sobotu od 17:30.

deník.cz: Trenér Houška opouští Velké Pavlovice. Lanžhot se neodmítá, říká

Letní přestávka fotbalových soutěží nabídla kromě hráčských přestupů i jednu zajímavou změnu na trenérském postu. Z Velkých Pavlovic už po půlroce odešel zkušený kouč Marcel Houška, který se stal novým asistentem trenéra Jaroslava Hílka v Lanžhotě. „Ve Velkých Pavlovicích se mi líbilo, měl jsem v plánu pokračovat, ale Lanžhot se neodmítá,“ řekl Houška.

deník.cz: Lanžhot v přípravě potrápil Blansko. Trenér Hílek: Nejsme tak silní v kombinaci

Po úvodní výhře nad Cázavou přišla první porážka. Fotbalisté divizního Lanžhota nestačili v letní přípravě na Blansko, třetiligovému soupeři doma na Šlajsi podlehli 0:2. Skóre otevřel již v 7. minutě Sedlák, pojistku přidal chvíli před koncem Kouakou. Omlazený celek z Podluží se střelecky neprosadil.

Na úvod přípravy těsná výhra proti Cézavě. Trefily se nové tváře

První přípravné utkání áčka Lanžhota proti soupeři z 5. ligy dopadlo dobře. Trenéři zápas pojali opravdu jako zkoušení nových hráčů, a tak se na trávníku na Šlajsi představily hlavně nové tváře. První gól zařídil Lukáš Hovězák, když proměnil ve 38. minutě penaltu nařízenou za faul na Nikolu Klimoviče. Krátce po změně stran přidal druhý gól po individuální akci mladý odchovanec Trenčína Tobias Čulen. Ve druhé půli se pak na obou stranách protočilo spoustu nových jmen a ubylo fotbalové krásy. Třetí a poslední branku zápasu vstřelil také Lanžhot, ovšem po nešťastném odrazu do vlastní sítě. Výsledkem tak byla domácí výhra 2:1. Druhé a poslední přípravné utkání odehrají Lanžhotčanů už v pátek 19. 7. od 17:30 doma na Šlajsi proti Blansku. 

deník.cz: Lanžhot staví nový tým. Zkouší dva hráče z Lednice

Velká proměna. Fotbalovému Lanžhotu dalo sbohem po nejúspěšnější sezoně v novodobé historii klubu hned osm hráčů základní sestavy. Druhý nejlepší celek minulé sezony divize D tak na začátku přípravy zkouší několik nováčků. „Uvidíme, jak to zredukujeme už po prvním přípravném utkání,“ řekl pro klubový web lanžhotský sportovní manažer Jiří Bartoš.

Áčku začala příprava na nový ročník 4. ligy

Na prvním tréninku ve čtvrtek 4. 7. odpoledne se trenérům Hílkovi a Velickému hlásilo v kabině áčka Sokola Lanžhot 16 hráčů a 2 gólmani, a to se ještě čtveřice dalších hráčů připojí k týmu až v pondělí 8. července. 

Sezona 2024/25 rozlosována, představujeme nové soupeře - aktualizováno


Statistiky sezony 2023/24

Jak vypadala právě skončená sezona našeho mužstva v číslech?

deník.cz: Lanžhot opouští sedm hráčů: končí gólman, kapitán i špílmachr. Přichází posily

Nejúspěšnější sezona v novodobé historii. Fotbalisté Lanžhota zakončili uplynulý ročník divize D s devětapadesáti body na druhém místě. „Moc si toho ceníme, ale měli jsme ještě trošku větší oči. Bohužel to už víc nešlo, jak šířkou kádru, tak ekonomicky,“ řekl lanžhotský sportovní manažer Jiří Bartoš.

Ze Ždírce s nulou. Hořký konec nejúspěšnější sezony v novodobé historii

Poslední zápas v divizi přinesl fotbalistům Lanžhota sedmou porážku v sezoně. I přes množství šancí odcházeli do kabin spokojenější domácí po trefě domácího kanonýra Vopršala, na kterého ve druhé půlce navázali ještě dva jeho spoluhráči. Lanžhot tak na závěr musel vytrpět nejtěžší porážku v sezoně 2023/2024. Přesto se Sokol umístil na druhém místě se ziskem 59 bodů, i když měl dlouho našlápnuto k ještě vyššímu bodovému zisku. Fotbalisté měli po zápase rozlučku s uplynulou sezonou a čeká je teď krátké volno. Už na začátku července se totiž sejdou k cca měsíční letní přípravě před startem čtvrté nejvyšší soutěže, která nově ponese název 4. liga. 

deník.cz: Břeclav v deseti porazila Lanžhot. Derby sledovalo 730 diváků, rozhodla penalta

Veledůležité tři body. Břeclavští fotbalisté vybojovali v derby na hřišti Lanžhota důležité vítězství, které může znamenat záchranu ve čtvrté nejvyšší soutěži. MSK zařídil vítězství 2:1 před 730 diváky Matěj Kristoň, který deset minut před koncem proměnil penaltu. „Spadl mi kámen ze srdce, ale ještě není konec,“ řekl pro klubový web břeclavský trenér Radomír Víšek.

Lanžhotští v derby zklamali sebe i diváky. Všechny body brala v závěru Břeclav

Druhou nejvyšší návštěvu sezony čítající 730 diváků přilákalo fotbalové derby mezi Lanžhotem a Břeclaví. Většina z nich ale ze Šlajse nakonec odcházela nespokojená, protože o záchranu bojující Břeclav si odvezla všechny tři body. Přestože byli Lanžhotští většinu času na balonu, MSK poslal ve 40. minutě z první střely na branku do vedení Knotek. Domácí ale bleskově zásluhou Rampáčka srovnali. Po vyloučení střelce první břeclavské branky v 56. minutě se paradoxně hra domácích nezlepšila, v zakončení buď selhali nebo je vychytal gólman MSK Fibingr. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem po ruce ve vápně, po které proměnil penaltu střídající Kristoň, a zajistil tak Břeclavanům cenný zisk tří bodů. Lanžhotčané zakončí tuto sezonu v sobotu 15. června od 14 hodin na trávníku sedmého Ždírce nad Doubravou. 

deník.cz: Břeclav potřebuje v Lanžhotě bodovat. Komise změnila termín derby

Třaskavější derby na Břeclavsku nenajdete. Souboje mezi Lanžhotem a Břeclaví patří každý rok mezi nejnavštěvovanější zápasy divize, nedělní duel navíc bude pro MSK existenční. Pro záchranu soutěže potřebuje nutně bodovat, proti však stojí rival, kterému patří druhé místo tabulky. „Pro oba týmy je to vrchol sezony. Většinu zápasů hrajeme proti týmům z Vysočiny, derby je pro nás svátek,“ řekl lanžhotský sportovní manažer Jiří Bartoš.

Zpět na vítězné vlně. Z Havlíčkova Brodu vezeme třetí výhru v řadě

Fotbalisté Lanžhota zajížděli k utkání do Havlíčkova Brodu nezvykle již v sobotu dopoledne, a to v podobné sestavě jako v minulém kole, pouze nemocného Svobodu nahradil v základní sestavě po karetním trestu se vracející Burac. Na trávníku šestého týmu tabulky se Lanžhotu podařilo dostat do vedení po půlhodině hry díky druhé letošní brance Andreje Rampáčka, vítězství 2:0 podtrhl dvě minuty před koncem svou sedmou trefou v ročníku Marko Totka. Dvě kola před koncem soutěže má Sokol v tabulce divize D na třetí Líšeň stále šestibodový náskok, jelikož ta vyhrála v Břeclavi. O druhé místo už ale Lanžhot nepřijde. Právě s MSK Břeclav se utkají svěřenci trenérů Hílka a Velického v derby v příštím kole, které se hraje v neděli 9. června od 17 hodin na Šlajsi. 

deník.cz: Oslabený Lanžhot porazil Polnou. Balážik rozšířil početnou marodku

Narůstající marodka. Fotbalisté Lanžhota proti Polné postrádali trojici zraněných hráčů základní sestavy a vykartovaného Erika Burace. Už v první půli nedělního klání sedmadvacátého kola divize D navíc kvůli poranění kotníku odstoupil Peter Balážik. I přesto Sokol doma vyhrál 3:1. „Kluci to dobře zvládli i v této okleštěné sestavě, klobouk dolů před nimi,“ zhodnotil výhru lanžhotský kouč Jaroslav Hílek pro klubový web.

Zobrazeno 1–15 z celkem 536

Aktuální články

Soutěže nové sezóny startují – v MOL Cupu do Bzence

2 předkolem MOL Cupu pro nás začíná nová sezóna 2024/25. stejně jako loni nás čeká cesta na půdu TJ Slovan Bzenec.Zápas začíná v...

deník.cz: Trenér Houška opouští Velké Pavlovice. Lanžhot se neodmítá, říká

Letní přestávka fotbalových soutěží nabídla kromě hráčských přestupů i jednu zajímavou změnu na trenérském postu. Z Velkých...

deník.cz: Lanžhot v přípravě potrápil Blansko. Trenér Hílek: Nejsme tak silní v kombinaci

Po úvodní výhře nad Cázavou přišla první porážka. Fotbalisté divizního Lanžhota nestačili v letní přípravě na Blansko,...