muži

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr jedenadvacátého kola divize D však díky brance sedmnáctiletého Daniela Poláka z 91. minuty zvládli Brňané, kteří vyhráli 1:0. „Myslím, že je rozhodnuto. Zbrojovka jednoznačně vyhraje naši soutěž,“ řekl lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

Obrovská smůla. Zápas jara rozhodl gól v poslední minutě

Nemůže to mrzet více. Zápas druhého Lanžhota s první Zbrojovkou Brno „B“ rozhodla jediná branka, která navíc padla až v poslední minutě. Bohužel do lanžhotské brány. Taktická bitva přinesla trochu vzrušení v první půli, kdy měly oba týmy před téměř osmi stovkami diváků po jedné velké šanci. Vyrovnaný zápas se ale začal lámat až v samém závěru, kdy se Sokol snažil zvrátit zápas na svou stranu a musel riskovat, pokud chtěl smazat šestibodovou ztrátu Zbrojovky. Brňané několikrát zahrozili do otevřené obrany Lanžhota, také domácí spálili jednu stoprocentní šanci. Hned chvíli nato pak střídající Polák vsítil vítěznou branku Zbrojovky. Lanžhot i přes druhou porážku v řadě drží se sedmibodovým náskokem druhé místo divize D. V sobotu 20. dubna odpoledne zajíždí Lanžhot na trávník poslední Staré Říše. 

Deník.cz: Příjemný šok. Fotbalisté Velkého Meziříčí vydolovali velice nečekané tři body

Premiérovou porážku této divizní sezony připravili o postup bojujícímu týmu Lanžhotu v neděli před vlastními fandy fotbalisté Velkého Meziříčí.

Téměř rok a půl dlouhou vítěznou sérii áčka Lanžhota ukončil VelMez

Dlouhých 526 dnů, 32 divizních zápasů v řadě. Tak dlouho nepoznali fotbalisté Lanžhota v soutěži hořkost porážky. Každá série má ale svůj konec. Na trávníku dvanáctého Velkého Meziříčí naplňovali hosté z Podluží roli favorita jen v první půli, na jejímž konci otevřel skóre Krč. Domácí ovšem zabrali a ve druhé půli dvěma brankami skóre zápasu otočili. Hílkovi svěřenci už v závěrečné čtvrthodině na defenzivu domácího celku recept nenašli, a tak si tým z Vysočiny připsal po vítězství 2:1 cenný skalp favorizovaného soupeře. Sokol se musí z prohry rychle oklepat, už v neděli 14. dubna jej čeká "zápas jara" proti vedoucímu týmu tabulky, rezervě Zbrojovky Brno. Výkop je v 15:30 hodin. 

„Rozumíme si na hřišti i mimo něj. V tom je naše síla,“ tvrdí kapitán Mikúšek

Do Lanžhota přišel Peter Mikúšek v roce 2017 coby devatenáctiletý fotbalista, od té doby je základním stavebním kamenem defenzivy Sokola. Poté, co Jaroslav Hílek ukončil v roce 2021 hráčskou kariéru a zamířil jako trenér na střídačku, přebral po něm senický odchovanec kapitánskou pásku. Tu odloží vůdce lanžhotské kabiny maximálně v přípravných utkáních. Dá se říct, že letos hraje lanžhotská "devatenáctka" v životní formě, v této sezoně už stihl ze svého stoperského postu zařídit pět branek Sokola, nejvíce v průběhu jeho lanžhotského působení.

deník.cz: Lanžhot otočil duel se Žďárem. Hosté přijeli pozdě, výkop byl odložený

Nečekaná komplikace. Páteční předehrávka devatenáctého kola divize D mezi Lanžhotem a Žďárem nad Sázavou začala s téměř půlhodinovým zpožděním. Hosté, které na cestě z Vysočiny zdržela komplikace na dálnici, nakonec přišli o jednogólové vedení a na Břeclavsku padli 1:2. „Lanžhot má hráče, kteří úroveň divize převyšují, to bylo vidět. Domácí zaslouženě vyhráli,“ řekl kouč Žďáru Václav Pohanka pro klubový web.

Čtvrtá jarní výhra Sokola se v silném větru nerodila lehce

Velikonoční předehrávku 19. kola divize D fotbalisté Lanžhota zvládli. Na Šlajsi sice od 15. minuty se Žďárem nad Sázavou prohrávali, proti nepříjemnému soupeři nicméně dokázali díky trpělivosti a trvalému tlaku skóre otočit. Nejprve za pomoci teče obránce vyrovnal svou čtvrtou brankou v sezoně kapitán Mikúšek a ve 33. minutě vstřelil vítěznou branku Svoboda. Pro něj to byl už sedmý letošní příspěvek. Ve druhé půli už více než 400 diváků v silném větru prakticky žádnou tutovku neviděli, sledovat tak mohli pět minut před koncem zápasu jen vzájemné vyloučení Šenka s Krajčem. Po výhře 2:1 se Lanžhot minimálně do neděle dotáhl na dva body na vedoucí béčko Zbrojovky Brno. V příštím kole na Lanžhotské čeká další soupeř z Vysočiny. Tentokrát pojedou v neděli 7. dubna na trávník třináctého Velkého Meziříčí. Výkop je již v 10:15 hodin.

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka Totky a Richardy Svobody rezervou Líšně 2:0. „Z psychologického hlediska to bylo velmi obtížné utkání. Věděli jsme, že musíme vyhrát, protože béčko Zbrojovky také zvítězilo,“ řekl lanžhotský kouč Jaroslav Hílek pro klubový web.

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a dokáže na sebe vzít roli lídra, i když mu je pouhých třiadvacet let. V neděli svým pátým gólem v sezoně zadělal lanžhotský záložník na třinácté letošní vítězství, druhý gól Sokola navíc skvělou přihrávkou do běhu připravil spoluhráči Svobodovi. 

Lanžhot doma nezaváhal, přetlačil i béčko Líšně

Důležité tři body jsou doma. Lanžhotčané zvládli domácí zápas proti čtvrté Líšni a stále zůstávají v letošní sezoně neporaženi. Na výhru 2:0 se ale objektivně docela nadřeli, o branky se postaral na konci první půle Marko Totka a definitivu výsledku stanovil až deset minut před koncem Richard Svoboda. Protože ale nezaváhalo ani béčko Zbrojovky, zůstává Sokol v tabulce divize D stále druhý s pětibodovým odstupem. Další utkání hraje Lanžhot doma již na Velký pátek 29. března, od 15 hodin hostí Na Šlajsi šestý Žďár nad Sázavou. 

"Na jaře mám na hřišti víc ofenzivních úkolů," vysvětluje své tři jarní trefy záložník Jakub Krč

V Lanžhotě patří mezi klíčové hráče už čtvrtým rokem. Bohužel, občas jej limitovalo zdraví. Pokud je ovšem šestadvacetiletý záložník ve stoprocentní formě, na trávníku je vidět. Těžko se odstavuje od balonu, rozděluje chytré přihrávky a umí i překvapivě zakončit. V tomto kalendářním roce stihl vstřelit již pět branek. 

deník.cz: Tasovičtí fotbalisté vstoupili do jara prohrou s Lanžhotem

Sedmnáctým kolem začínala svou jarní část letošní sezony i fotbalová divize D. Domácí Tasovice, které bojují o záchranu, v něm doma vyzvaly druhý celek tabulky z Lanžhota. Krajské derby dvou sokolích skvader pak vyšlo hůře tasovickým fotbalistům. Ti soupeři z Podluží podlehli 1:3.

Sedmnáctý zápas v sezoně bez porážky. Lanžhot vyhrál v Tasovicích 3:1

Stejným skóre jako na podzim Na Šlajsi skončilo utkání Lanžhotčanů s Tasovicemi. Na přírodní trávě na předměstí Znojma mělo utkání 17. kola divize D i velmi podobný průběh. Sokol se dostal už v první půli do vedení zásluhou páté letošní trefy stopera Miloty. Po hodině hry vyrovnal zkušený domácí Lapeš, ale pak zařídil svým sedmým gólem vítěznou branku Lanžhotčanů Krč a definitivní pojistku přidal v nastavení ještě střídající Ciprys. To už Lanžhot dohrával v deseti, v 80. minutě viděl právě Krč druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. V příštím utkání se čtvrtým béčkem Líšně (neděle 24. 3. od 15 hodin Na Šlajsi) tak bude trenérům citelně chybět. Lanžhot zůstává v divizní tabulce stále druhý, s pětibodovou ztrátou na béčko Zbrojovky Brno.

deník.cz: Lanžhot s uzdravenými marody porazil Speřice. Dvěma góly rozhodl Krč

Stejně jako v úvodním kole podzimu vyhrál Lanžhot nad Speřicemi i na začátku jara. A znovu se zapsal do střelecké listy Jakub Krč. Lanžhotský záložník v nedělním duelu šestnáctého kola divize D rozhodl dvěma góly o výhře Sokola 2:0. „Jsem spokojený. Potřebovali jsme do jara vstoupit za tři body. První zápas je vždycky takový ošemetný, ale zvládli jsme to a budeme se snažit dál,“ řekl lanžhotský trenér Jaroslav Hílek pro klubový web.

Jarní premiéru se Speřicemi rozhodl dvěma trefami Jakub Krč

Na patnáctizápasovou sérii bez porážky z podzimu navázali lanžhotští fotbalisté i v prvním jarním divizním kole. Na Šlajsi potvrdili roli favorita, když si ve větrném počasí poradili se čtrnáctými Speřicemi 2:0. Vítězství se nerodilo úplně lehce, domácí sice měli výraznou herní převahu, zase tolik vyložených šancí si ale nevypracovali. V první půli položil základ vítězství povedenou hlavičkou Jakub Krč, a ten stejný hráč v 76. minutě dal také druhý gól Sokola, když využil nacvičený signál po standardce. Díky třem bodům Lanžhot zůstává v tabulce druhý, pět bodů za béčkem Zbrojovky, které také doma nezaváhalo .V dalším kole divize D zajíždí Lanžhot do Tasovic. Tam se hraje v neděli 17. 3. od 15 hodin.

Zobrazeno 1–15 z celkem 509

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.