Josef Říha | | muži

Závěr podzimu. Defenzivní premiant Lanžhot otestuje hledající se Žďár

Dosud prožili diametrálně odlišnou podzimní část sezony fotbalové divize, její poslední kolo odehrají proti sobě. Jedenáctý tým tabulky Žďár nad Sázavou přivítá na domácím hřišti v sobotu od půl třetí odpoledne třetí Lanžhot.

„Čeká nás další kvalitní soupeř, takže vsadíme na pevnou obranu a věříme v bodový zisk,“ poznamenal trenér Žďáru Josef Chmelík.
Ten se ujal role hlavního kouče na začátku října poté, co z osobních důvodů skončil dlouholetý lodivod Petr Nedvěd. Pod Chmelíkovou taktovkou Žďas přehrál Humpolec 3:1 a sehrál vyrovnanou partii 1:1 s jedním z hegemonů soutěže Zbrojovkou Brno B. Minulý víkend ale přišla studená sprcha. Na hřišti Staré Říše Žďár prohrál jasně 0:4. „Těžko říct, proč se zápas vyvinul zrovna takto. Na začátku jsme nevyužili vyložené šance, dal nám první gól a už se to vezlo. Přitom o týden dřív jsme mohli klidně porazit Zbrojovku,“ mínil Chmelík.
Jeho svěřence trápí především koncovka. „Je před námi hodně práce, ale naše hra není špatná, jen se soužíme v zakončení,“ přesvědčoval žďárský kormidelník, jenž byl jmenován hlavním koučem doposud na čtyři poslední podzimní kola divize.
O jeho osudu v týmu rozhodne vedení klubu. „Je to na něm, jak se rozhodne. Nemáme si ale co nalhávat. Na jaře nás čeká boj o záchranu,“ podotkl Chmelík. Těžko si pro celek z Vysočiny představit namáhavějšího soupeře na závěr první poloviny sezony.
Lanžhot patří mezi nejlepší týmy divize, poslední tři zápasy vyhrál bez obdržené branky a se skóre 10:0, naposledy prokázal svou sílu v Bystřici nad Pernštejnem, kde vyhrál jednoznačně 4:0. „Celou podzimní část sezony nám ale kalí těsné prohry s Hodonínem a Zbrojovkou Brno B. V obou duelech jsem nebyli horším týmem, ale nemáme ani bod. Přitom máme postupové ambice. Oba týmy se nám ale tehdy bodově vzdálily,“ litoval trenér Lanžhota Jaroslav Hílek, jenž je bývalým ligovým hráčem.
Fotbalisté Lanžhota se mohou pochlubit jednou z nejpevnějších obran v soutěži. Za dosavadních dvanáct zápasů obdrželi jenom osm branek, v sedmi z osmi posledních utkáních neinkasovali jediný gól. „Máme na poměry divize nadstandardní hráče do obrany, což se v tomto směru ukazuje. Podrží nás taky brankář Jakub Klimeš,“ doplnil Hílek.

Zdroj:Václav Petrů, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...