Josef Říha | | muži

deník.cz: Speřice se dostaly do knihy rekordů. Oslavu jim překazil Lanžhot

Nevšedního primátu se dočkal nováček divize D. Fotbalisté Speřic budou figurovat jako nejmenší obec hrající fotbalovou divizi v české knize rekordů. Před nedělním duelem s Lanžhotem to posvětil prezident pelhřimovské agentury Dobrý den Miroslav Marek. Ovšem Jihomoravané pochopení pro slavnostní chvíle neměli, prokázali svou herní kvalitu a odvezli si domů přesvědčivou výhru 2:0.

Speřice se po špatném vstupu do jarních odvet zvedly a s předstihem si jako nováček zajistily záchranu, trenér Jiří Holenda ale moc dobře věděl, že tentokrát jeho tým narazí na hodně silného soupeře. „Lanžhot je fotbalově velmi dobrý, dnes byl prakticky bezchybný, dobře kombinoval,“ přidal postřehy Holenda.
Oba týmy vsadily na důslednou defenzivu a rychlý přechod na polovinu soupeře, a tak se šance z počátku rodily složitě.
Neustálé nebezpečí však představoval pro speřickou defenzivu rychlonohý Ravas, na poslední chvíli ho několikrát zastavoval stoper Štěpánek. I hosté věděli, kde hrozí nebezpečí. Natěsno přistupovali zejména ke Svobodovi a Jančíkovi, jejich několik střeleckých pokusů obrana zblokovala.
A když už Speřice dostaly míč ve 23. minutě po Jančíkově pěkném trestném kopu za záda Žúrka, tak gól pro předchozí faul nemohl platit. Na druhé straně zase zkoušel Milota dalekonosným lobem zaskočit gólmana Švece, ale chyběla větší přesnost.
Rozhodnutí tak padlo v poslední pětiminutovce před pauzou, oba góly Lanžhota byly velmi podobné. Nejdříve Kollár „nehamounil“ a před prázdnou brankou uvolnil Krče a těsně před odchodem do kabin měl lehkou práci skórovat i Ravas. „Bohužel závěr prvního poločasu nám nevyšel. My jsme jinak dozadu odvedli dobrý výkon, ovšem v ofenzivě jsme moc nebezpeční nebyli,“ uznal Holenda.
Po změně stran hosté prokazovali svou herní vyspělost, do útočení se už tolik nehrnuli, ale dokázali přesvědčivě kontrolovat hru. „Moc okének nám v defenzivě nenechali. Zkoušeli jsme chodit rychlými útoky na polovinu soupeře, ale oba stopeři (Milota a slovenská akvizice Mikúšek – pozn. autora) si obranu dobře dirigovali. Párkrát jsme zahrozili ze standardek, když míč lítal kolem tyčí, ale ze hry jsme si nic nevytvořili,“ dodal Holenda.

Zdroj: Pavel Mikeš, www.pelhrimovskydenik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.