Josef Říha | | muži

Přízrak jménem Burac. Žďár kvůli němu prožil hororový konec sezony

S trochou nadsázky jediný muž porazil žďárské fotbalisty v divizní derniéře letošní sezony. V sobotním podvečeru si Erik Burac vzal čtyřikrát slovo hned v úvodním poločase a podepsal se tak na výrazné výhře domácího Lanžhota v poměru 4:0.

Velké sobotní vedro více svědčilo Lanžhotu, na branku Žďáru se valil jeden útok za druhým. Favorit dominoval, ale hosté ze Žďáru mu svými chybami situaci ulehčili. Burac se poprvé prosadil už v 9. minutě, když využil chybu v defenzivě. Podruhé se trefil po brejku ve 23. minutě, to obstřelil gólmana Šenkýře.
Třetí zásah přidal po krásně trefě pod břevno a svůj střelecký účet uzavřel ve 41. minutě, když po další skvostné přihrávce obešel i Šenkýře – 4:0. Bylo po zápase, navíc nespokojený žďárský kouč Václav Pohanka prostřídal zranitelnou defenzivu. „Je až nepochopitelné, co naši hráči vymýšleli. Buracovi jsme doslova nabídli tři góly. Na druhou stranu musím uznat, že projevil kvalitu a naložil s nimi skvěle. Všechny případy vyřešil na jedničku,“ uvedl Pohanka.
Ve druhém poločase se brankostroj zastavil, hostům se však zdramatizovat utkání nepodařilo. „Je těžké hodnotit druhý poločas. Lanžhot držel míč na kopačkách a vítězství si pohlídal. V každém případě nás mrzí chyby. Mohlo to být vyrovnané utkání, ale soupeře jsme rychle dostali na koně,“ dodal Pohanka.
Lanžhot tak obsadil konečnou třetí pozici, Žďár skončí jedenáctý. Hlavní hvězdou zápasu byl pochopitelně Burac, který na poslední chvíli splnil své předsevzetí. „Chtěl jsem na jaře dát šest gólů, nakonec jich mám sedm,“ mohl se usmívat.

Zdroj: Pavel Mikeš, https://zdarsky.denik.cz

Aktuální články

deník.cz: Tasovičtí fotbalisté vstoupili do jara prohrou s Lanžhotem

Sedmnáctým kolem začínala svou jarní část letošní sezony i fotbalová divize D. Domácí Tasovice, které bojují o záchranu, v něm doma...

Sedmnáctý zápas v sezoně bez porážky. Lanžhot vyhrál v Tasovicích 3:1

Stejným skóre jako na podzim Na Šlajsi skončilo utkání Lanžhotčanů s Tasovicemi. Na přírodní trávě na předměstí Znojma mělo...

Program našich zápasů

Následující víkend se představí ve svém druhém soutěžním zápase A mužstvo na horké půdě Tasovic, ostatní mužstva mají volno a do...