Josef Říha | | ostatní

Rosický bude fotbalově hodovat. Ve Tvrdonicích

Mimořádná akce, mimořádný program, mimořádní hosté. V neděli 20. května proběhne ve Tvrdonicích u Břeclavi událost, jejímž hlavním hostem bude bývalý hráč Dortmundu, Arsenalu i pražské Sparty Tomáš Rosický. Dětský fotbalový den a mezinárodní fotbalový turnaj Alexandria Cup žáků U11 nese název Fotbalové hody. Tato akce je celodenní sportovní událostí určenou pro rodiny s dětmi a fotbalové fanoušky, jejímž cílem je podpora a rozvoj fotbalu a sportování dětí.

„Do Tvrdonic se moc těším, na malé fotbalisty, ale i na to, že trošku poznám atmosféru jižní Moravy a Podluží. Turnaj má zajímavé obsazení a jsme zvědavý, co mi kluci věkové kategorie U11 předvedou. Rád jsem se stal patronem a s chutí předám vítězům krásný pohár. A protože mezi týmy bude i pražská Sparta, bezpochyby mi proletí hlavou, když jsem jako malý kluk, právě ve věku účastníků turnaje oblékal rudý dres své milované Sparty. Těším se i na diváky, protože jsem slyšel, že k Břeclavsku patří i kromě výborného vína, dobrá nálada. Takže do Tvrdonic určitě zavítejte, budeme se společně bavit nejen žákovským fotbalem,“ prozrazuje Tomáš Rosický.
A jaký je program Fotbalových hodů?
Brány události se na místním fotbalovém stadionu ve Tvrdonicích otevřou v 10 hodin. Po slavnostním nástupu a přivítání odstartuje v 11 hodin fotbalový turnaj U11, kterého se zúčastní týmy hned ze tří zemí. Na autogramiádu Tomáše Rosického a dalších osobností se návštěvníci mohou těšit od třinácti hodin. Nebude chybět game zóna pro děti plná dovednostních fotbalových atrakcí, focení s pohárem pro mistra fotbalové a hokejové ligy. Pro dospělé bude připravena velká fotbalová tombola, ale i ochutnávka specialit a vín.
Mezi hosty bude i trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička. „Rád jsem do Tvrdonic pozvání přijal. Takovéto akce, které jsou výborným měřením fotbalových sil nejmenších fotbalistů, mi vždycky dávali a dávají smysl. Kdo ví, třeba uvidíme budoucí fotbalové reprezentanty. Právě v tomto věku začíná cesta třeba až do reprezentace U21, kterou v současné době vedu. Hlavně, ať si kluci ve Tvrdonicích zahrají s chutí a bezstarostně, to všechno by mělo k žákovskému fotbalu patřit. Tým a kamarádství, to jsou momenty, které ve své partě na takovýchto turnajích dvojnásob vnímají pro další svůj život,“ říká trenér fotbalových lvíčat.
Fotbalové hody přitahují i fotbalové osobnosti, které mají k této oblasti vztah. Jako třeba Ondřej Mazuch, odchovanec hodonínského fotbalu.
„Rád se vracím domů a moc dobře si uvědomuji, že moje cesta za fotbalem odstartovala v nedalekých Prušánkách a pokračovala pak v Hodoníně. Na kluky se těším, vážím si toho, že jim právě „doma“ budu předávat medaile, rád se s nimi vyfotím a podepíši se jim. A určitě jim budu chtít říci, že i můj příklad, kluka, který začal s fotbalem na vesnici, když budou fotbal milovat a budou mu dávat všechno, je může dovést do dresu pražské Sparty, reprezentace či špičkové anglické ligové soutěže,“ svěřuje se Mazuch.

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...