Josef Říha | | muži

DENIK.CZ: Lanžhot porazil Humpolec. Tým střelecky táhne letní posila

Fotbalisté Lanžhota prodloužili sérii zápasu bez prohry na číslo čtyři, k tomu drží v nové sezoně domácí neporazitelnost. V neděli v pátém kole divize D porazili 2:0 Humpolec. „Potkali jsme se s fotbalově slabším soupeřem. Měli jsme strašně moc šancí, zápas mohl skončit i 6:0. Bohužel jsme zahodili i milionové šance, ve druhé půli už jsme ztratili herní pohodu,“ zhodnotil utkání lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

Celek z Břeclavska do utkání vstoupil rychlým gólem. Už v osmé minutě otevřel skóre Radoslav Ciprys. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvářeli jsme si vyložené šance. Ve třicáté minutě jsme měli vést alespoň o čtyři branky. To by mužstvu pomohlo víc než jeden gól v úvodu utkání,“ zlobil se domácí lodivod.
Letní posila Lanžhota zaznamenala již třetí branku v sezoně. „Jeho statistika pro mě není překvapení. Má ligové zkušenosti z Trnavy, Myjavy a Skalice. Známe se dlouho, odehráli jsme spolu za Lanžhot několik zápasů. Navíc může nastupovat na jakékoli krajní pozici, využíváme ho na kraji zálohy i útoku,“ přiblížil Hílek produktivní posilu.
Domácí se před poločasem dočkali další branky, když na 2:0 zvýšil Erik Burac. I pro jedenadvacetiletého útočníka šlo o třetí zápis do střelecké listiny v sezoně. „Erik měl v zápase minimálně šest tutovek. Nemůžu říct, že jsem spokojen, ani jeho to netěší. Dal krásný gól po své individuální akci, kterou zakončil bombou do šibenice, ale další stoprocentní šance zahodil. Trošku se herně i v koncovce trápí, ale snad to brzo zlomí,“ přál si zkušený stratég.
Po změně stran se hosté z Humpolce zvedli a Lanžhot už si tolik příležitostí nevypracoval. „Chyběla mi z naší strany herní převaha, která je spojená s lepším držením míče. Neměli jsme balon soupeři vůbec půjčovat. Místo jasného vítězství aspoň 6:0 jsme se strachovali. Chyběl nám třetí uklidňující gól, druhý poločas určitě nebyl dobrý,“ kritizoval Hílek.
Ve druhém dějství se diváci gólu nedočkali, Lanžhot tak porazil Humpolec 2:0. První čisté konto si připsal gólman Jakub Klimeš, který doléčil zranění a mezi třemi tyčemi vystřídal Dominika Žúrka. „Oba vnímám jako velmi vyrovnané brankáře, nemyslím si, že by jeden předčil toho druhého. Jsou na podobné úrovni, budeme je rotovat. Kuba je u nás déle, proto nyní dostal přednost. Dominik určitě nemůže za nepodařené výsledky z minulých kol,“ vysvětlil bývalý ligový záložník.
Naopak na premiéru v lanžhotském dresu exligového stopera Petra Pavlíka si musejí diváci ještě počkat. „Má pracovní povinnosti, které se mu vyvíjejí jinak, než očekával. V blízké době nenastoupí. Kádr máme široký, ale každému je jasné, že kvality Petra Pavlíka by nám v defenzivě hodně pomohly,“ netajil Hílek.
Jeho svěřence čeká další utkání na hřišti první rezervy Vysočiny Jihlava. Duel šestého kola je na programu v neděli od čtvrt na jedenáct dopoledne. „Chceme se prezentovat i v Jihlavě ofenzivním fotbalem. Přestože se potkají dva nejproduktivnější týmy divize, neočekávám žádné gólové hody,“ dodal lanžhotský kormidelník.

Zdroj: Kryštof Neduchal, www.breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.