Josef Říha | | muži

denik.cz: Napínavá divize: Ambice mají na Lesné, mezi favority patří i další Jihomoravané

Sobotním dopoledním soubojem mezi MSK Břeclav a Havlíčkovým Brodem odstartuje nový ročník fotbalové divize D, kde se představí pět jihomoravských týmů. Deník Rovnost shrnul, jak si na prahu sezony stojí.

TĚŽKÉ VÁHY. Dva nejlepší celky uplynulého ročníku jsou pryč. Fotbalisté Hodonína si vykopali postup do třetí ligy, Zbrojovka Brno B zase byla přeřazena do sousední divizní skupiny E.
Mezi hlavní favority tak bude patřit v předcházejícím ročníku čtvrtý Start Brno, který mohutně posiloval a tradičně silný Lanžhot, jenž obhajuje třetí pozici z minulé sezony.
V Lanžhotě se ovšem musí vyrovnávat se ztrátou kanonýra Romana Sablera. „I když nebyl zdravotně stoprocentně v pořádku, byl neskutečně gólově platný hráč. Neříkám, že musí za každou cenu přijít útočník, máme tam Erika Burace, ale kádr musíme rozšířit,“ přesvědčoval před startem ročníku trenér Lanžhota Jaroslav Hílek.
Ambiciózní Start přivedl zvučné posily ze třetí ligy, ve Znojmě si vyhlídl Tomáše Oklešťka, z Velkého Meziříčí zase přišli produktivní bratři Robin a Patrik Demeterovi.
Celek z Lesné tak bude zřejmě hlavním aspirantem na postup do třetí ligy. „Posílili nás velmi kvalitní fotbalisti, kteří budou velkým přínosem. Teď jen, aby si všechno sedlo na hřišti,“ uvedl asistent trenéra Startu Radek Toman, jehož celek prokázal sílu i v předkole Mol Cupu, v němž vyřadil na penalty třetiligové Znojmo.
Otázkou zůstává, jak se bude ve čtvrté nejvyšší soutěži prezentovat rezerva Vysočiny Jihlava, která na jaře sestoupila ze třetí ligy a která může spoléhat i na hráče z A týmu.
Start Brno
Přišli: Tomáš Okleštěk (1. SC Znojmo), David Michna (FK Hodonín), Robin Demeter (Velké Meziříčí), Patrik Demeter (SK Líšeň), Josef Jonáš (FC Hradec Králové).
Odešli: Petr Musil, Adam Smejkal (oba MSK Břeclav), Denis Frimmel (Rakousko), Pavel Dovhanjuk (USA), Miroslav Kroutil (ukončení hostování z FK Blansko), Adam Smrčka (FC Kuřim).
Sokol Lanžhot
Přišli: Daniel Bogdalík, Tomáš Ravas (Senica), Radoslav Ciprys (Hohenau), Gabriel Gaňa (Skalica), Dominik Žúrek (Šamorín), Samuel Milota (Rohožník), Martin Malacka, Jakub Kosorin (Hodonín).
Odešli: Lukáš Tuček (Valtice), Jakub Lenhard (Kuřim), Tomáš Morávek, Richard Balážik (bez angažmá), Roman Sabler (Rakousko).

HROZBA. Tasovice už léta patři ke špičce divize a zavedené pořádky se v obci na Znojemsku nebudou měnit nejspíš ani v začínajícím ročníku. Kádr zůstal oproti minulému ročníku, kdy obsadil páté místo, v podstatě nezměněný, z Rakouska navíc přišel Milan Moravec se zkušenostmi ze třetí ligy.
V sestavě Tasandy znovu nechybí ani matador Tomáš Cihlář, jenž v minulosti nastoupil do dvaadvaceti prvoligových zápasů.
Sokol Tasovice
Přišli: Milan Moravec (z Rakouska)
Odešli: Jakub Pazdera (FK Hodonín)

NEZNÁMÁ. I když to v době předkoronavirové a následně i v koronavirové vypadalo, že MSK Břeclav míří nezadržitelně dolů do krajského přeboru, v minulém ročníku se bývalému tradičnímu účastníkovi třetí ligy povedlo pohybovat v klidných vodách divize.
Svěřenci bývalého ligového fotbalisty Vladimíra Malára prošli velkou obměnou, vylepšit postavení z minulého ročníku má třeba duo navrátilců Petr Musil s Adamem Smejkalem. Zvlášť Musil se pokusí rozpomenout na sezonu 2016/2017, kdy Břeclavi svými góly pomohl v první sezoně po sestupu ze třetí ligy do divize.
MSK Břeclav
Přišli: Michal Hnát, Tomáš Kovařík, Štěpán Sáček (Líšeň), Adam Smejkal, Petr Musil (Start Brno), Sebastian Kaisar (Hodonín), Tomáš Vocílka (Znojmo), Michal Tesař, Matěj Krmíček, Maxmilián Mysliveček (z dorostu).
Odešli: Tadeáš Sova (Vyškov), Ondřej Konečný (Rakousko), Jan Hromek (Rakousko), Kryštof Petrásek, Daniel Malůšek.

SILNÝ NOVIC. Ačkoliv se do divize vrací po osmi letech v krajském přeboru, nehodlá být Tatran Bohunice v nadregionální soutěži za otloukánka.
Svůj potenciál naznačil brněnský celek v předkole Mol Cupu, z něhož v úterý postoupil po výhře 1:0 nad třetiligovým Blanskem. „Nejsme tak ekonomicky silný klub, který může z kapsy vytáhnout spoustu peněz jako třeba Start. Přivádíme kluky i podle toho, na co máme. Chceme být ale jako nováček štika soutěže, s níž se moc nepočítá, ale dokáže potrápit každého,“ uvedl trenér družstva Zdeněk Partyš.
Tatran udržel pohromadě kostru týmu, který v posledních letech patřil mezi špičku krajského přeboru.
Už nedělní domácí souboj s favorizovaným Lanžhotem naznačí, jak si Bohunice povedou v silnější konkurenci, než na jakou byli v posledních letech zvyklí.
Tatran Bohunice
Přišli: Daniel Řeřucha, Tomáš Zeman (Svratka Brno) Adam Krejčí (Jihlava) Adam Rolínek (Zbrojovka Brno), Samuel Kopáč (Poprad), René Jašek (Moravská Slavia).
Odešli: Ondřej Ullmann (Kuřim), Martin Sus (Rakousko), Ilja Burdov (Bosonohy).

Zdroj: Václav Petrů, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...