Josef Říha | | muži

Zápas se Zbrojovkou nás může vrátit do hry, ví Hromek z Lanžhota

Děkujeme všem za hlasy v hlasování o hráče kola, kterým se stal vaší zásluhou Honza Hromek!

Jan Hromek si uvědomuje důležitost víkendového duelu se Zbrojovkou Brno. Popisuje svoji trefu v těžkém zápase ve Velké Bíteši a dozvíte se i to, kudy vedla jeho fotbalová cesta.

Honzo, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuju. V sazebníku pokut je položka hráč kola, takže mě čeká nějaký příspěvěk do kasy.
Co v Lanžhotě dáváte do kasy?
Pokud se jedná o příspěvek do kasy za hráče kola, tak si nejsem jistý, jaká to je částka. Ale jinak ty příspěvky do kasy jsou hodně podobné jak v ostatních klubech, kde jsem působil.
O víkendu jste vyhráli ve Velké Bíteši. Jak bys zápas popsal?
Zápas v Bíteši byl velmi těžký. Vyrovnaný zápas s minimem šancí. My jsme však měli větší vůli a ukázala se síla týmu, když jsme nakonec zápas urvali na naši stranu.
Do zápasu jsi se dostal po přestávce a vstřelil jsi vítěznou branku. Jak k ní došlo?
Do zápasu jsem naskočil téměř hned po začátku druhé půle, poté co se zranil Včela. Branku, kterou jsem vstřelil byla velmi štastná, když stoper Bíteše ztratil balon jako poslední hráč a Peťo Balážik šel sám na brankáře, který ho fauloval, ale rozhodčí ponechal výhodu a já nadvakrát jsem se štěstím dostal míč do brány.
V dalším kole hostíte Zbrojovku. Co od zápasu čekáš?
Zápas se Zbrojovkou je pro nás velmi důležitý, protože se tímto zápasem můžeme dostat zpět do hry o postup, když ho zvládneme. Čekám bitvu a myslím, že všichni v kabině si uvědomujeme o co jde a budeme bojovat, aby jsme před domácím publikem vyhráli.
Půjde o hodně. Jak vysokou čekáš návštěvu?
Já doufám, že bude hezké počasí a na tento atraktivní zápas dojde minimálně tolik fanoušků jak na hodový zápas s Humpolcem.
Z Hodonína jsi se do Lanžhota dostal přes Ratíškovice. Jak se to seběhlo?
Tak v Hodoníně jsem fotbalově vyrostl, když jsem tam působil od žáků až do mužů. V A týmu Hodonína jsem byl v podstatě až do léta tohoto roku, když jsem tam trénoval, ale poslední rok jsem hrál mistrovské zápasy za Ratíškovice, jelikož jsem potřeboval mít herní vytížení. Letní přípravu jsem absolvoval v Hodoníně, ale Hodonín přivedl řadu bývalých, zkušených hráčů, tak by bylo velmi obtížné se tam prosadit. Když mě v létě kontaktoval pan Bartoš, tak jsme se velmi rychle domluvili, že se připojím do kádru Lanžhota a jsem za to rád.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Můj oblíbený tým je anglická Chelsea, které fandím už odmala.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal v pěti letech v rodných Dolních Bojanovicích, když jsme se tam přestěhovali s rodiči z Hodonína. A k fotbalu mě přivedli rodiče, hlavně abych si v novém bydlišti našel kamarády.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejlépe se na hřišti cítím na kraji zálohy nebo v útoku.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Tak fotbal je důležitou součástí mého života, díky kterému jsem poznal spoustu zajímavých lidí a našel si dobré kamarády.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to určitě dobře, že existuje i nějaký portál, který se zajímá o dění v nižších soutěžích.

VÝBĚR JANA HROMKA:
Největší kliďas týmu: Peťo Balážik
Největší srdcař týmu: Timo Královič
Největší bavič týmu: Marko Totka
Nejrychlejší hráč týmu: Artur Pidruchnyi
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu: Tomáš Morávek
Děkuji za rozhovor. Já děkuju.

Zdroj: Martin Mužátko, fotbalunas.cz

Aktuální články

deník.cz: Tasovičtí fotbalisté vstoupili do jara prohrou s Lanžhotem

Sedmnáctým kolem začínala svou jarní část letošní sezony i fotbalová divize D. Domácí Tasovice, které bojují o záchranu, v něm doma...

Sedmnáctý zápas v sezoně bez porážky. Lanžhot vyhrál v Tasovicích 3:1

Stejným skóre jako na podzim Na Šlajsi skončilo utkání Lanžhotčanů s Tasovicemi. Na přírodní trávě na předměstí Znojma mělo...

Program našich zápasů

Následující víkend se představí ve svém druhém soutěžním zápase A mužstvo na horké půdě Tasovic, ostatní mužstva mají volno a do...