Boris Didov | | mládež

Vánoční turnaj r.2008 v Brně

Skvělý výkon předvedli naši kluci a týmového ducha k tomu


Vánoční turnaj r. 2008 Brno

V předvánoční čas dne 18. 12. 2016 odpoledne, jsme se zúčastnili turnaje r. 2008 a mladší v Brně. Turnaj se hrál systémem každý s každým, celkový počet účastníků bylo 6. Byl to z mého pohledu nejlépe obsazený turnaj, jakého jsme se doposud zúčastnili, a i celkový koncept turnaje, kdy se nehrálo na výsledky a umístnění bylo výborné. Všechny děti dostaly medaili a z každého mužstva byl vyhodnocen nejužitečnější hráč týmu. Za náš tým byl zvolen Bartoš Tomáš. Tohoto systému se i já chci držet. Děti se nebojí hrát, nejsou svazováni výsledky a nikdo nic nepočítá. A o to by mělo jít v těchto věkových kategoriích. Měli by hrát všechny děti stejně a nehrát na výhru, jak to někteří trenéři dělají.

Turnaj jsme brali jako zkoušku a zhodnocení naší práce v konkurenci s jinými celky než se kterými se potkáváme v rámci naší soutěže. Turnaj byl kvalitně obsazený a diváci viděli velice krásné zápasy. Ani naši kluci se zde neztratili a ukazovali krásné fotbalové momenty. Na turnaj jsme nominovali pouze 9 dětí, kdy první čtverka s brankářem byli ti nejstarší. Druhá čtverka dětí byla vybrána na základě herní výkonnosti. Toto se nám osvědčilo a i nadále v nominacích budeme pokračovat. Děti si více zahrají, než kdyby nás bylo více, kvalita na hřišti je větší, a pro ostatní to je motivace. Tedy pokud mají fotbal rádi a chtějí ho i nadále hrát, tak je, ani rodiče to neodradí.

Na turnaji jsme se utkali s Hodonínem a Spartou Brno, kteří hrají vyšší soutěž a mají daleko větší základnu. Můžeme v klidu říct, že naši kluci se ani jednoho týmu nezalekli a výrazněji nás nepřehrávali. Což je ukázka, že i s malým počtem dětí to jde, jen makat a neznat slova: nejde, neumím, bát se, prohrajeme. Dělejme vše pro to, abychom dosáhli toho, jak to udělat půjde, budeme to umět, nebát se, vyhrávat!!!

Ostatní tři utkání jsme sehráli s naprosto vyrovnanými mužstvy, které jsme často přehrávali jak herně, tak dravosti, bojovností, aktivním napadáním.

Velká pochvala patří všem klukům, kteří makali od začátku prvního utkání do posledních minut posledního utkání. Náš ročník 2008 potvrdil, že je konkurence schopný ostatním. Kluci jsou fotbalový, bojovní, zastupují se. Ročník 2009 zase ukázal, jakého bojovného ducha měl. Kluci byli nejmenší na hřišti, ale soupeři nic nedarovali, a také nemilosrdně trestali jeho chyby. Chce to jen fotbalově dozrát. Jediné slaboučké místo v naší sestavě byla hra brankáře, která byla u všech protivníků na daleko vyšší úrovni. Brankář byl další hráč v poli, a to je znát. Na tomto musíme daleko více zapracovat.

Z mého pohledu to byl naprosto nejlepší turnaj, kterého jsem se mohl zúčastnit jako trenér, bráno z pohledu výkonu kluků. Za včerejšek jim moc děkuji, bylo to super a vůbec jsem takový výkon nepředpokládal. Hrozně moc jste mi udělali radost. Pro takový den to MÁ SMYSL! Vidět, že jsme je něco naučili. Doufám, že vydržíte ve Vaší práci a těchto dnů bude víc a víc.

Než bude další trénink, a tam mě zase kluci podrží při zemi a probudím se ze snu. J


Brankář: Uher Lukáš

Sestava: Didov Ondřej, Bartoš Tomáš, Kepák Filip, Petrla Zbyněk, Šesták Jiří, Šesták Petr, Trubač Kryštof, Uher Vojtěch


Výsledky:

Lanžhot 1:5 Hodonín

Ivančice 1:2 Lanžhot

Lanžhot 2:4 Sparta Brno

Březník 1:4 Lanžhot

Lanžhot 2:1 Medlánky



Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...