Josef Říha | | muži

denik.cz: Pořádná smůla. Fotbalisty Velké Bíteše připravily o body hned dvě vlastní branky

Nad jedním ze spolufavoritů moravskoslezské divize D měl přitom klub ze Žďárska našlápnuto k bodovému zisku.

Tak tomu se říká pořádný pech. Divizní fotbalisté Velké Bíteše měli v nedělním 22. kole na domácí půdě proti silnému Lanžhotu našlápnuto k zisku tří bodů. Málo vídaná smůla je ale připravila i o remízu.
Ještě po hodině hry vedli svěřenci trenéra Marka Zúbka 1:0. Jenže v 63. minutě si srazil centr hostů do vlastní branky obránce Šperka.
Deset minut před koncem se podobná situace opakovala jak přes kopírák. Jen s tím rozdílem, že tentokrát mířil „přesně“ do černého záložník Kozel. Bíteš tak doma prohrála 1:2.
Celek z jižní Moravy tak musel být po utkání hodně rád za šťastnou výhru. „Střelce sice v zápise o utkání uvedené nemáme, ale obě naše brankové situace následovaly po vypracovaných šancích," pochvaloval i trenér Lanžhotu Jaroslav Hílek.
Ten své svěřence ocenil za obrat, který se jim v neděli povedl. „Ve druhé půli jsme se zlepšili a šancí jsme měli i více. Kluci zaslouží pochvalu za to, jak dokázali utkání otočit," dodal Hílek.
Na domácí straně vládlo pochopitelné zklamání. „Myslím, že jsme si tentokrát zasloužili vyhrát. Pro nás se nedá hovořit o ničem jiném než o smolném utkání," těžko skrýval zklamání z konečného výsledku asistent trenéra Velké Bíteše Zdeněk Traxl.
Obě inkasované branky svým ovečkám ovšem nikterak nevyčítal. „Ono je to těžké. Na mokrém terénu běží hráči v plné rychlosti směrem k vlastní brance, ještě v kontaktu se soupeřem… Něco takového se prostě stane," popisoval.
Podobný zápas ovšem za svoji bohatou kariéru nezažil. „Aby tým prohrál po dvou vlastních brankách, to si tedy nevybavuji," přiznal Traxl.

Zdroj: Tomáš Pohanka, zdarskydenik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.