Josef Říha |

V Lanžhotu oslaví 100 let fotbalu. Přijede prvoligový Fastav Zlín

V sobotu 25. června se v Lanžhotu konají oslavy stoletého výročí fotbalu v obci. Pořadatelé připravili pro návštěvníky akce celodenní program. Kromě fotbalových zápasů všech věkových kategorií zde můžete navštívit několik stánku s občerstvením, degustaci vín místních vinařů nebo skákací hrad pro děti. Vrcholem slavnostního dne bude utkání A týmu Lanžhotu proti prvoligovému Fastavu Zlín, které začne v půl páté odpoledne.

Podobnou akci místní funkcionáři v minulosti ještě nikdy neplánovali. "Přál bych si, aby přišlo aspoň tisíc lidí, ale i osm set by byla hezká návštěva. Největší akce v historii klubu byl pohárový zápas proti Baníku Ostrava v roce 2019. Tehdy na lanžhotský stadion přišlo 3600 diváků," vzpomněl sportovní manažer Jiří Bartoš.
Ten prozradil, že na výročí měl do Lanžhotu přijet původně jiný prvoligový tým. "Jednali jsme se Slavií Praha. V neděli odjíždí na soustředění do Rakouska, takže by to měli při cestě. Bohužel to nedopadlo, ale i Zlín je prvoligové mužstvo, které diváky určitě přitáhne," řekl lanžhotský funkcionář.
Fotbalisté Fastavu se v Lanžhotu představí v nejsilnější sestavě. "Jednou z podmínek bylo, že přijedou opravdu s A týmem. Měl by s nimi přijet i jejich manažer a bývalý reprezentační obránce Zdeněk Grygera," prozradil Bartoš.
Ani domácí fotbalisté neberou duel jako pouhou exhibici. "V zápase vyzkoušíme i nové hráče, kteří by k nám mohli v létě přestoupit. Dokonce jednáme i s několika fotbalisty ze Španělska. V pondělí se rozhodne, jestli nastoupí už proti Zlínu," odtajnil sportovní manažer.

Zdroj: Kryštof Neduchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

deník.cz: Tasovičtí fotbalisté vstoupili do jara prohrou s Lanžhotem

Sedmnáctým kolem začínala svou jarní část letošní sezony i fotbalová divize D. Domácí Tasovice, které bojují o záchranu, v něm doma...

Sedmnáctý zápas v sezoně bez porážky. Lanžhot vyhrál v Tasovicích 3:1

Stejným skóre jako na podzim Na Šlajsi skončilo utkání Lanžhotčanů s Tasovicemi. Na přírodní trávě na předměstí Znojma mělo...

Program našich zápasů

Následující víkend se představí ve svém druhém soutěžním zápase A mužstvo na horké půdě Tasovic, ostatní mužstva mají volno a do...