Josef Říha | | muži

OBRAZEM: Lanžhot prokázal svoji velkou kvalitu, musel uznat kouč FC Žďas Chmelík

V podzimní rozlučce se fotbalisté Žďáru museli sklonit před jedním z top favoritů divize.


Rozhodla desetiminutovka ve druhé půli. Až do ní drželi v sobotním utkání dohrávky 1. kola moravskoslezské divize D fotbalisté FC Žďas Žďár proti silnému Lanžhotu bezbrankový stav. Nakonec ovšem odešli s porážkou 1:3.
S úvodní půlí, v níž na Bouchalkách branka nepadla, mohl být trenér Žďáru spokojený. „Věděli jsme, že nastupujeme proti velice kvalitnímu soupeři. Proto jsme hráli zodpovědně v defenzivě a dařilo se nám hrozit z rychlých protiútoků,“ těšilo Josefa Chmelíka.
Krátce před uplynutím hodiny hry ale šel Lanžhot do vedení. „Musím uznat, že nás přehráli po krásné akci. Po našem brejku hosté okamžitě vyrazili dopředu a celou akci výborně sehráli až do konce,“ uznal kouč FC Žďas.
Od té chvíle tahali jeho svěřenci za kratší konec provazu. „Druhý gól jsme inkasovali z penalty po trošku nešťastném zákroku, kdy sudí viděl pouze naše oplácení. A za chvíli to bylo už o tři branky,“ popisoval.
Kapitán Šindelka ještě dokázal z penalty snížit na 1:3, ale po vyloučení Trojánka už Žďárští na více síly neměli. „Musím Lanžhotu složit velkou poklonu. Byl to na podzim nejkvalitnější mančaft, daleko lepší než třeba béčko Zbrojovky,“ sdělil.
Mnohem více než nedělní prohra mrzel Chmelíka týden starý debakl 0:4 na půdě o záchranu bojující Staré Říše. „To je pro mě noční můra. Po dvou vydařených zápasech jsme tam nastoupili až příliš lehkovážně,“ trápilo jej.
Původně plánovaná čtyřzápasová mise osmačtyřicetiletého kouče u týmu skončila. Co bude na jaře? „V první řadě děkuji vedení klubu za tuto šanci. Tento týden máme schůzku, uvidíme, jak se rozhodnou,“ dodal Chmelík.

Zdroj: Tomáš Pohanka, https://zdarsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.