Josef Říha | | muži

Fotbalové soutěže jsou na startu. Víkendový šlágr se hraje v Lanžhotě

Konečně. O víkendu se po dlouhé vynucené pauze opět rozjedou nižší fotbalové soutěže. Víkendovým šlágrem pro jih Moravy je divizní derby mezi Lanžhotem a Hodonínem.

Hodonín se letos přesunul do skupiny D, takže budou v sezoně k vidění dvě zajímavá jižanská derby s Lanžhotem. Oba týmy přitom patří k adeptům na postup do Moravskoslezské fotbalové ligy. Los přitom určil, že první vzájemný duel je na pořadu hned v prvním kole. Na lanžhotské půdě se hraje v neděli od 17 hodin.
Pro ambiciozní Hodonín je to těžký vstup do soutěžního rončíku. „Lanžhot je třpytivý tým. Má kvalitní kádr a ambice, čeká na nás velký oříšek. Naším cílem je postup, ale po našem přesunu do skupiny D máme opravdu silné soupeře,“ uvědomuje si hodonínský kouč Pavol Švantner.
Respekt k soupeři mají také rivalové z Lanžhota. „Hodonín je největší aspirant na postup spolu s juniorkou Zbrojovky. Spíš se chceme ubírat nastolenou cestou, tedy posouvat hráče do vyšších soutěží,“ raději zůstává skromnější lanžhotský trenér Jozef Dojčan.

Neděle 9.8.2020
17:00 Sokol Lanžhot – FK Hodonín
rozhodčí Jahoda Jaroslav (Jihlava) – Nápravník Jan (Jihlava), Petrlík Ladislav (Malý Beranov), DFA Volf Rudolf (Kyjov)
stadion na Šlajsi

Zdroj: Antonín Zabloudil, breclavskydenik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.