Josef Říha | | muži

denik.cz: Lanžhot v Mol Cupu podlehl Hodonínu. Derby sledovalo 850 diváků

Hodonínští fotbalisté navázali na sérii výher z letní přípravy i v předkole Mol Cupu. V očekávaném derby v Lanžhotě vyhráli svěřenci Pavola Švantnera 3:0. „Byl jsem zvědavý, jestli potvrdíme dobrou formu z přípravných duelů. Musím kluky pochválit, k utkání přistoupili skvěle. Chválím i výkon Lanžhota, který podle mě patří ke špičce divize. Utkání mělo třetiligové parametry,“ zhodnotil duel hodonínský kouč Švantner.

Domácí vstoupili do zápasu překvapivě v netradičním rozestavení 4-4-2. „Máme problém ve středu zálohy. Vyznávám taktiku se třemi středními záložníky, ale vypadl nám Tomáš Bartal, proto jsme udělali změnu v rozestavení. Chtěl jsem tím soupeře trošku zaskočit, výš napadat, ale ne vždy se nám to dařilo,“ řekl domácí trenér Jaroslav Hílek.
Přestože Hodonín byl papírovým favoritem, vývoj první půle tomu nenasvědčoval. „Žádné derby nemá favorita. Lanžhot byl dobře připraven, navíc ho hnali dopředu skvělí fanoušci. V prvním poločase měly oba celky zajímavé šance, ale nikomu se nepovedlo vstřelit gól,“ ohlédl se hodonínský stratég za úvodním dějstvím.
Ten v poločasové přestávce nabádal hráče k větší trpělivosti a klidu na míči. „Většina kluků si pamatuje derby s Lanžhotem z loňské sezony. Řekl jsem jim, ať si vzpomenou, že každé derby bylo vypjaté, ale vždycky v náš prospěch rozhodla trpělivost a větší fotbalová kvalita,“ netajil Švantner.
Přesto byli po změně stran aktivnější domácí. Ve vyložených šancích se ocitli Erik Burac s Arturem Pidruchnyim, ani jeden však nedokázal skórovat. To hosté se radovali hned po první akci, když se parádně trefila nová posila Milan Kadlec. „Potvrdil kvalitu a zkušenosti, které od něj očekáváme. Dal krásnou branku, takže s jeho výkonem jsem spokojen,“ chválil zkušený lodivod autora první trefy v utkání.
O čtyři minut později přidal druhou branku hostující Martin Holek a domácí doslova odpadli. „Po druhém góle jsme úplně odešli. Nevím zda i fyzicky, ale psychicky jsme to nezvládli, hráči měli hlavy dole. Mrzí mě, že jsme nedokázali se stavem zápasu nic udělat, zápas se už jen dohrával,“ litoval Hílek.
Dvacet minut před koncem zvýšil na 3:0 Tomáš Langer a o postupu Hodonína bylo rozhodnuto. Hostující kouč pak poslal na hřiště i nováčky Radka Smékala s Jakubem Pazderou. „Očekáváme, že se jejich herní projev ještě zlepší. Musejí se aklimatizovat a sžít s týmem. Hra po jejich příchodu v žádném případě neupadala, ale věřím, že budou ještě platnější,“ neskrýval Švantner.Utkání mezi odvěkými rivaly sledovalo 850 diváků. „Atmosféra byla skvělá. Děkujeme fanouškům, že nás po celou dobu povzbuzovali, dokonce jsem neslyšel ani žádné nadávky. Jen doufám, že je podobnými výsledky nevyženeme,“ dodal Hílek.

Zdroj: Kryštof Neduchal, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...