Boris Didov | | mládež

Ohlédnutí za uplynulým ročníkem ml. přípravky

Ohlédnutí za uplynulým ročníkem ml. přípravky

Malé ohlédnutí za uplynulým ročníkem

Dovolte mi napsat pár řádků o sezóně 2016/2017, kterou jsme odehráli v Okresním přeboru OFS Břeclav. Tak tedy řečí čísel jsme celkem odehráli 20 mistrovských utkání, z nichž jsme 9 krát vyhráli, stejný počet utkání jsme prohráli a 2 krát remizovali. Nejlepší hráč a tzv. Leadr týmu se v tomto ročníku nenašel, zato jsme hráli týmově. Popravdě musíme uznat, že to letos bylo o malinko slabší, co se týká fotbalovosti, oproti minulému ročníku. Byl to ročník 2008, kterému tato sezóna patřila, a se kterými se bohužel musíme rozloučit, poděkovat jim za jejich práci a snahu na sobě pracovat, a zároveň jim popřát, ať se jim daří ve vyšší věkové kategorii. Jmenovitě jde o Tomáš Bartoš - Jogurt, Zbyněk Petrla - Kulturní, Filip Kepák, Ondřej Didov - Zdechlinka.

Celou sezónu odehrálo cca 16 zdravých borečků, na kterých jde vidět, že je to baví (no máme tam u některých malé pochybnosti), a ti svým zaujetím nalákali také další kamarády a závěr ročníku jsme měli už 20 kluků. Nebo je to něčím jiným, fakt nevím, Kájo! Každopádně, čas ukáže, kolik jich u nás zůstane. Určitě jsou nově příchozí kluci dobrou motivací do další práce, a jde vidět, že začít hrát se může i později, a jde to.


Myslím, že uplynulý ročník nijak zvlášť nevybočuje z předchozích. Základ je kluky naučit krůček po krůčku všechny základní dovednosti od nahrávky, zpracování míče, střelby, jednoduchých kliček až po nějaké taktické věci. Pak je předat dál a znovu. Hlavní je ale disciplína, to vyžadujeme. A s tím nám můžete pomoci také Vy, rodičové. Tak se prosím nedivme, když se pak na kluky zvýší hlas a nedělejme z toho tragédii. Buď nám na tréninku zlobí a neposlouchají nebo víme, že je v nich víc, a také si jich na tréninku víc všímáme. Každý je osobnost a naším cílem je vybudovat z nich silné osobnosti, které si věří, nebojí se, že něco pokazí. Protože naše heslo zní: „ pokud nejde o život, jde o hovno!“ Těší nás jeden fakt, že od ročníku 2007 máme každý následující silně obsazený, což je velký příslib do vyšších kategorií. To v minulosti nebylo, a tak jsme vždy museli mladší kluky postaršovat, čehož jsem zásadní odpůrce. Letos to postihlo a museli starší přípravce vypomáhat Tomáš, Zbyněk, Filip a Ondra. Proto také uplynulou sezónu hodnotíme kladně, neboť většinu jsme odehráli s mladšími ročníky.

V zimní přestávce jsme odehráli několik turnajů, z nichž jsme také jeden pořádali. Také jsme některé kluky poslali na zkušenou zahrát si za jiný tým, a určitě jim to prospělo. Jiní toho nevyužili, škoda.


I letos proběhlo fotbalové soustředění, které se konalo v nedalekých Němčičkách. Rodiče to stálo zanedbatelnou částku a budeme se snažit nastavený trend udržet. Co to stálo nás trenéry:? Trochu času navíc, pár hádek, obhajobu našeho cíle, a jestli ještě něco, to se teprve uvidí. Z našeho pohledu se povedlo, všichni byli hodní, jedli, pili, mlsali, nikomu se nic nestalo, takže super. No a jak ukázalo soustředění, pořád na Vás máme!!!


Příští sezónu bychom chtěli odehrát tak, že mužstvo rozdělíme na A a B, dle výkonnosti, počtu tréninkových jednotek, ale také chování. Mezi tolika kluky je velký výkonnostní rozdíl, a podle toho se musí také trénovat. Tým A bude hrát především krajskou soutěž, ať už to dopadne jakkoliv, a to ne všechny děti, max. 4 kluci. Počítat tedy musíme s cestováním na větší vzdálenosti (Brno, Znojmo, Drnovice, Mor. Krumlov). Zbytek bude hrát Okresní soutěž jako doposud. Tým B bude hrát také svoji soutěž, turnajovým způsobem, tak jak tomu bylo v Moravském Žižkově. Cílem je, aby všichni hráli. Pro nás trenéry to znamená velkou časovou náročnost, ale pokud nás podpoříte rodičové, není problém. Na každé utkání bude nominace! Ostatně, toto rozdělení už proběhlo od zimní přestávky, a osvědčilo se. Tak jako doposud, i nadále budeme razit heslo, že nás výsledek nezajímá. Předvedená hra, radost ze hry, naučit děti fotbal milovat, to je u takových kloučků hlavní cíl. Ostatní přijde už samo.


Na závěr bychom chtěli poděkovat městu Lanžhot, Fotbalovému oddílu za podporu našeho potěru, všem sponzorům jak za peněžité, tak hmotné dary, bez kterých bychom nemohli uspořádat již zmíněné soustředění, Mikuláše, vánoční bruslení, nové dresy a další fotbalové vybavení. Neberme vše, jako samozřejmost prosím, za vším je spoustu práce, i když nejde vidět. A nesmíme zapomenout poděkovat také Vám rodičům, bez kterých to nejde. Vy jste ten základ, to je nejdůležitější. Moc si toho vážíme a děkujeme.
Pěkné prázdniny dětem, rodičům dovolenou a těšíme se v nové sezóně. Ať nás fotbal baví, a předvádí ho právě naši kluci.
Pro pořádek, zde také uvádím, že se nebudeme slučovat s FKM Podluží. Není zde jediný důvod.




Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...