Josef Říha | | muži

Tvrz jménem Lanžhot. Sokol nedostává góly, sezonu ale kalí prohra se sokem

Zdá se to jako téměř herkulovský úkol. Vstřelit gól fotbalistům Lanžhota. Přední celek divize inkasoval za 650 minut jenom dvakrát, z posledních šesti soupeřů překonala pečlivou lanžhotskou defenzivu jen dominantní rezerva Zbrojovky posílená o hráče z A týmu v čele s Peterem Štepanovským nebo Lukášem Kryštůfkem, která Na Šlajsi vyhrála 2:1.

 Naposledy Sokol prokázat schopnosti nejen v defenzivě, ale i v útoku, když Starou Říši přehrál na domácím hřišti 4:0. V tabulce patří Lanžhotu dvě kola před zimní přestávkou třetí pozice devět bodů za druhým Hodonínem. „Pro mě ztráta s Hodonínem trochu kalí celou podzimní část sezony. Prohráli jsme smolně, herně jsme horší nebyli. Mohli jsme se na Brno i Hodonín dotáhnout, takto jsou oba týmy odskočené. Přitom se hodláme o postup taky porvat,“ pravil trenér mužstva Jaroslav Hílek.
 Lanžhot se po nesmělém úvodu zařadil mezi nejen defenzivní premianty soutěže. Z jedenácti duelů inkasoval pouze osm gólů, lépe je na tom jen Hodonín, který dostal o jednu branku méně. „Přitom chceme hrát kombinační a zejména ofenzivní fotbal, hlavní důraz máme na útok. Nejsme ale naivní a víme, že dobrá defenziva je alfa a omega. Máme v obraně na tuto soutěž nadstandardní hráče, což prokazují,“ uvedl lanžhotský lodivod. Svůj díl na výborných defenzivních statistikách mužstva má brankář Jakub Klimeš, i když obvykle mnoho zákroků předvést nemusí. „Za zápas na něj míří třeba jedna vážná šance, ale Kuba ji zpacifikuje,“ ocenil Hílek.
V Lanžhotě je tak dávno zapomenutý nepovedený vstup do sezony, kdy Sokol prohrál oba úvodní dva duely. Nahoru se vyšplhal i díky příchodu šikovného Slováka Jakuba Kosorina, jenž si v minulosti zahrál slovenskou nejvyšší soutěž za rodnou Senici. „Kádr se v létě dost obměnil, takže trvalo, než se sehrajeme. Navíc přišel Kuba a doléčil se kapitán Peťa Mikúšek, což nám taky dost pomohlo,“ pojmenoval příčiny vzestupu Hílek.
 V podzimní části sezony už jeho svěřence čekají jen dva duely na hřištích soupeřů. V sobotu dopoledne se představí v Bystřici nad Pernštejnem a o týden později ve Žďáru nad Sázavou. „Je škoda, že už podzimní sezona končí. Konečně jsme kompletní. V posledních týdnech nás trápila zranění,“ doplnil Hílek.

Zdroj: Václav Petrů, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva následující zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...