Josef Říha | | muži

Deník.cz: Lanžhot vzdoroval ligové Skalici

Ostrý start mají za sebou fotbalisté divizního Lanžhota. V prvním utkání zimní přípravy změřili síly s účastníkem nejvyšší slovenské soutěže ze Skalice. Přestože s favoritem drželi sedmdesát minut krok, nakonec prohráli 0:3. „S utkáním jsme spokojení. V první půli jsme soupeře pustili do jediné šance, ukázali jsme ligovému mužstvu, že umíme hrát fotbal,“ řekl po zápase lanžhotský trenér Jaroslav Hílek.

Pro klub z Břeclavska byl duel s ligovým soupeřem zpestření přípravy. „Jednou za čas se chceme konfrontovat i s nejvyšším fotbalem, hráli jsme proti výbornému mužstvu z první slovenské ligy. Jen mě mrzí, že pro nás tato zkouška přišla v nevhodném čase, máme za sebou teprve čtyři tréninky. Skalica už odehrála i nějaké zápasy, pohybově byla úplně jinde. Ale když chcete hrát s ligovým mužstvem, nemůžete si vybírat,“ vysvětlil kouč.
Lanžhot se prezentoval sympatickým výkonem a v několika pasážích utkání favorita nepříjemně dobýval. „Myslím, že jsme si zasloužili vstřelit alespoň jeden gól. Ale i tak musím kluky pochválit. Řekl bych, že takto zodpovědně a koncentrovaně nehráli ani v některých soutěžních zápasech,“ chválil Hílek přístup svých svěřenců.
V lanžhotském dresu se poprvé představil i bývalý hráč Senice a rezervy Slovanu Bratislava Lukáš Koprna. „Bude pro nás určitě posila, v zápase své kvality potvrdil. Navíc je z Borského Mikuláše, tudíž pochází z regionu poblíž hranic, z něhož pravidelně hráče bereme. Věděli jsme o něj delší dobu, ale zkoušel to v rezervě Slovanu. Teď už jsme se domluvili, počítáme s ním,“ představil lodivod novou posilu.
Vedle Koprny se na hřišti objevili i navrátilci z hostování. Z Velkých Pavlovic přišel Ján Vrablic, Timotej Kollár, Gabriel Gaňa. Prostor dostali také Rok Mohorko z Velkých Bílovic a skalický odchovanec Stanislav Lánik, jenž je v klubu na zkoušce.
Naopak kanonýr Erik Burac je na testech v Hodoníně, proto ve Skalici chyběl. „Víme, že nám útočník chybí. Když se naskytne možnost, rádi někoho přivedeme, ale za každou cenu nehledáme. V tomto směru nám zápas proti Skalici moc neukázal, protože i zkušený útočník by to měl s ligovou obranou těžké,“ přiznal Hílek.
Na hrotu od úvodní minuty naskočil jedenadvacetiletý Martin Malacka. „Utkání bylo hodně náročné, ani jsem se nezastavil. Skalica na tom je kombinačně a technicky líp, je to náš první zápas. Myslím, že můžeme být spokojení,“ uvedl mladý útočník.

Zdroj: Kryštof Neduchal, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...