Josef Říha | | muži

denik.cz: Trápení na hřištích soupeřů pokračuje. Lanžhot veze ze Ždírce bod

Jejich zápasy na venkovních hřištích jsou proti duelům v domácím prostředí jako den a noc. Zatímco doma fotbalisté Lanžhota neztratili ani bod, na venkovní hřištích ani jednou nezvítězili. V sobotním duelu dvanáctého kola divize D remizovali 1:1 na hřišti Ždírce nad Doubravou. „Doma jasně dominujeme, zápasy vyhráváme vysokým rozdílem. Špatné výkony venku jsou pro mě záhadou. Ve Ždírci jsme měli zápas pod kontrolou, ale necháme se na deset minut zatlačil a dostaneme branku,“ kroutil hlavou lanžhotský trenér Jaroslav Hílek.

Ždírec přistoupil k utkání s pokorou. „Narazili jsme na hodně náročného soupeře, bohužel kvalitu hry dost ovlivnil těžký terén. Snažili jsme se neudělat chybu, protože soupeř byl z brejků velmi nebezpečný,“ řekl domácí trenér Michal Votava.
Právě jeho svěřenci otevřeli skóre zápasu, když se po čtvrthodině hry prosadil Matěj Vopršal. „Povedlo se mu po standardní situaci dotlačil míč až do brány. První půlku jsme po taktické stránce zvládli dobře, dali jsme branku a eliminovali snahu hostů o vyrovnání. Když už se dostali do šance, ustáli jsme to,“ oddechl si domácí stratég.
Defenzivu Ždírce trápil zejména uzdravený kanonýr Erik Burac. „Minulý zápas dal sice branku, ale jeho výkon ještě nebyl nejlepší. Ve Ždírci nastoupil na křídle a byl opravdu náš nejnebezpečnější hráč. I když má rezervy do defenzivy, v ofenzivě je rozdílový,“ chválil Hílek útočníka.
Do kabin odcházeli šťastnější domácí, kteří drželi jednobrankové vedení. „Hráče jsem tentokrát ani nekáral. Zápas jsme měli herně pod kontrolou, šance jsme si vytvořili, bohužel jsme soupeři nabídli sérii pěti rohů, po které jsme inkasovali. Doufal jsem, že když budeme pokračovat v naší hře, zápas otočíme,“ netajil lanžhotský lodivod.
Toho potěšil už v 54. minutě Jakub Kosorin, jenž si po faulu na Burace vzal na starost exekuci pokutového kopu a neomylně vyrovnal. „Zatím jsem všecky penalty v Lanžhotě proměnil, takže jsem k tomu nikoho jiného nepustil. Když je penalta a jsem na hřišti, automaticky si beru balon,“ prozradil autor vyrovnávací branky.
Nejblíže k dokonání obratu byl Norbert Mihál, jehož zakončení skončilo na tyčce. „Kdybychom dali na 2:1, už bychom si výhru pohlídali. Bohužel na nás ve venkovních zápasech leží deka, možná jsme měli v hlavách i strach o výsledek, abychom neodjeli s nulou,“ neskrýval Kosorin.
Když ani domácí neproměnili jejich největší šanci ve druhé půli, které skončila na břevně, oba týmy si rozdělily po bodu. „V závěru se mohl zápas překlonit na obě strany, ale remíza je podle mě spravedlivá. Doma bychom měli sbírat všechny body, tentokrát s ohledem na kvalitu soupeře bod bereme. Lanžhot má mladý mančaft, který je neskutečně fotbalový. Utkání mělo úplně odlišné parametry než jiné divizní zápasy,“ dodal Votava.

Zdroj: Kryštof Neduchal, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva o následujícím víkendu zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...