Josef Říha | | muži

denik.cz: Lanžhot v deseti převálcoval Velkou Bíteš. Pálili Kleiber s Kosorinem

Na porážku 1:3 z minulého kola proti Startu Brno fotbalisté Lanžhota zapomněli. V neděli na domácím hřišti porazili v utkání devátého kola divize D Velkou Bíteš 4:1 přesto, že hráli od 28. minuty bez vyloučeného Jakuba Krče. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme brzký gól a soupeře do ničeho nepustili. Po vyloučení se mužstvo semklo a přidalo další branky. Hráče musím za výkon pochválit,“ řekl po utkání lanžhotský kouč Jaroslav Hílek.

I když celku z Břeclavska chyběli zranění klíčoví hráči Radoslav Ciprys a Erik Burac, do utkání vstoupil velmi aktivně. „Úvodní půlhodina byla z naší strany výborná, možná nejlepší v sezoně. Hráli jsme vysoko, dobře kombinovali a měli jasnou převahu. Škoda, že jsme v úvodu dali z vyložených šancí jen jeden gól,“ litoval domácí lodivod.
Lanžhot poslal do vedení v sedmé minutě Radim Kleiber, jenž se trefil podruhé v sezoně. „Radim je hráč, se kterým jsem v Lanžhotě dlouho hrával. Určitě nebyl spokojený, že v úvodu sezony nenastupoval pravidelně, ale teď do toho dobře naskočil. Vážím si jeho povahy, je na něj spoleh, i když má drobné zranění, nebojí se týmu pomoct. Na některých pozicích jsme potřebovali trochu živější a rychlejší hráče, ale vždy když nastoupil, svoje úkoly splnil. Za svůj přístup byl nyní odměněn gólem,“ vyzdvihl Hílek autora první trefy.
Ráz utkání změnila ve 28. minutě červená karta, kterou obdržel v přerušené hře domácí záložník Krč. „Byl tam faul na našeho hráče, který pak oplácel. Nebylo to na červenou kartu, ta se dává za zákroky podrážkou nebo likvidační fauly. Klasicky by to vyřešila žlutá karta. Vyloučení nepomohlo dalšímu vývoji zápasu, museli jsme změnit taktiku, hráli jsme z hlubšího bloku,“ vysvětlil lanžhotský trenér.
Jeho svěřenci však nepolevili a před koncem první půle přidal Kleiber druhou branku. „Musím hráče pochválit, po vyloučení hráli velmi kompaktně. Myslím, že jsem je tak ještě nikdy neviděl hrát směrem dozadu. Navíc byli stále nebezpeční i v ofenzivě. S oslabením si poradili opravdu výborně,“ chválil Hílek své svěřence.
Když v 77. minutě zvýšil domácí Jakub Kosorin na 3:0, bylo rozhodnuto. Velká Bíteš sice stihla o dvě minuty později snížit Richardem Novotným, ale to bylo z její strany vše. Naopak lanžhotský Kosorin přidal pět minut před koncem svou druhou branku v duelu a skóre 4:1 vydrželo až do závěrečného hvizdu. „Po odchodu Romana Sablera je v kádru jediný klasický útočník Burac. Při jeho zranění tam nyní nastupuje Jakub Kosorin, kterého jsme předtím využívali na křídle. Vstřelenými góly ukazuje, že je na hrotu adekvátní náhrada,“ neskrýval domácí stratég.
Lanžhot čeká příští utkání ve Žďáru nad Sázavou, se kterým má po devíti kolech shodně patnáct bodů. Utkání se odehraje v neděli od tří hodin odpoledne. „Aktuální sezona je proti minulému ročníku vyrovnanější. Týmy z Vysočiny jsou dobře organizované a prezentují se agresivní hrou. Z obraného bloku rychle vystupují a nebojí se chodit do soubojů. Nevadí mi, že do nich musíme bušit. Chci, aby můj tým hrál kombinační fotbal. Když budeme přesní, zvládneme to. Poslední venkovní zápas proti Startu Brno nám nevyšel, ztráceli jsme balony a nedostali se vůbec do kombinace, chyběla nám přesnost. Když budeme hrát jako proti Bíteši, prosadíme se,“ uzavřel Hílek.

Zdroj: Kryštof Neduchal, breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev

Kdy a kde hrají o nadcházejícím víkendu naše mužstva.

deník.cz: Lanžhot nezvládl klíčovou bitvu. Zbrojovce trefil výhru Polák v 91. minutě

Klíčový zápas. Fotbalisté Lanžhota v případě úspěchu mohli dotáhnout vedoucí rezervu Zbrojovky na rozdíl tří bodů, šlágr...

Výsledky všech našich mužstev

Kompletní přehled všech našich výsledků.