Josef Říha | | muži

Broďané zvládli i druhý duel bez inkasované branky, Lanžhot zdolali 2:0

Fotbalisté Uherského Brodu zvládli i druhý letní přípravný duel bez inkasované branky. Svěřenci nového trenéra Lukáše Pazdery po úvodním triumfu nad dorostem Slovácka zdolali divizní Lanžhot 2:0 a dodali si sebevědomí do další práce. Sobotní výhru hostů na Podluží brankami zařídili Josefík a Nevařil.

„Zápas byl vrcholem čtrnáctidenní především kondiční přípravy. S výsledkem i průběhem zápasu jsme spokojení. Hráči plnili pokyny, které jsme si řekli. Byly tam samozřejmě i slabší momenty, ale celkově to byl zápas, který by nás měl povzbudit a nakopnout do další práce. Máme na paměti, že se stále jedná pouze o přípravu. Skutečná síla mužstva se ukáže v mistrovských zápasech," hodnotil povedený duel trenér Uherského Brodu Lukáš Pazdera.
Zatímco před týdnem dal v Sadech šanci všem hráčům, do Lanžhota vzal užší kádr. „Únava se kumuluje, objevují se bolístky. Někteří kluci mají mírné problémy, proto jsme je raději pošetřili a nechali doma. Není potřeba bláznit. Navíc jsme potřebovali vidět jiné hráče, kteří dostali větší prostor ukázat se,“ prohlásil Pazdera.
V brance Uherského Brodu nastoupil Nemrava, který bude staronovou jedničkou týmu. Dalšími novými tvářemi jsou obránce Tkadlec či záložník Leskovjan.
Trenér Pazdera bral sobotní duel vážně. „Za týden nás ještě čeká cesta na Slovensko, ale nyní jsme se potkali se soupeřem, který skončil v divizi třetí. Zajímala mě konfrontace. Chtěl jsem vidět některé věci,“ vysvětluje.
Z výhry měl radost, byť má stále jinou hodnotu než v soutěžním zápase. Spokojený byl s výkonem i přístupem svěřenců. „Z naší strany to bylo velice slušné. Ve hře se objevovaly věci, které chceme vidět,“ uvedl.
„Samozřejmě nechci výsledek ani výkon nijak přeceňovat ani podceňovat, ale právě takto se chceme prezentovat v soutěži. Nasadili jsme si nějakou laťku, kterou chceme minimálně udržet, ne-li posouvat výše a výkon ještě brousit a vylepšovat,“ pokračuje nový kouč ČSK.
Broďané mají za sebou dvoutýdenní část kondiční přípravy. Chystat se na novou sezonu budou dál. Další zápas sehrají příští sobotu na hřišti OFK Dunajská Lužná. Pak už přijde na řadu pohárový duel v Baťově.

Zdroj: Libor Kopl, slovacky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNO)

Od pátku až do středy jsou tentokrát přes sváteční velikonoční víkend rozloženy zápasy našich mužstev.Na Velký pátek se druhém...

deník.cz: Lanžhot potvrdil jarní formu. Výhru nad Líšní trefili Totka se Svobodou

Fotbalisté Lanžhota potvrdili výbornou formu z úvodu jarní části. V nedělním duelu osmnáctého kola divize D doma porazili brankami Marka...

"Byl to skvělý týmový výkon," říká o zápasu s béčkem Líšně Marko Totka

Při absenci vykartovaného špílmachra Jakuba Krče se znovu projevilo, že je senický odchovanec Marko Totka na divizi nadstandardním hráčem a...