Josef Říha | | muži

Peter Šenk hráčem kola!

V hlasování portálu fotbalunas.cz se Peter stal hráčem kola.

Peter Šenk z Lanžhota hodnotí pohodlné vítězství nad Starou Říší a mluví nejen o dalším kole, ale i příští sezóně. Nelituje angažmá ve druhé lize?

Petře, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Ďakujem, samozrejme že ano, vďaka tejto ankete sa nám celkom slušne naplnil bank.
O víkendu jste porazili Starou Říši. Jak bys zápas popsal?
Zaslužene sme vyhráli. Mali sme jasnu prevahu, dobre sme kombinovali a balon jsme meli pod kontrolu. Vypracovali sme si vela gólových šancí a je škoda, že jsme nevyhráli vyšším rozdielom. Supera sme nepušťtali do šancí až na nějaké dvě pološance v závěre zápasu.
Měli jste zápas pod kontrolou po celou dobu?
Určite ano. Supera jsme do ničeho nepustili, trochu nás pribrzdil vyrovnávajcíi gól, ale do polčasu jsme znova vyhrávali. V druhém polčasi jsme si to ustrážili a přidali další gól. Zaslůženě jsme vyhráli.
Zdá se, že jste po sérii porážek nastartovali sérii výher...
Verim že ano. Měli jsme hodne hraču zraněných, z čeho vyplynuli aj dve prohry v řadě. Teraz jsme už až na jedneho hráča kompletný a věřím, že z dvoch posledných zápasů vyťažíme maximum.
V dalším kole hostíte Bystřici. Co od zápasu čekáš?
Očekávám z našej strany zlepšený výkon oproti poslednému domácému zápasu, kde jsme hráli velmi zle. Máme co vracat našim fanůškom a spravíme maximum, aby jsme ich znova potěšili.
Vyzkoušel jsi si i angažmá ve druholigové Líšni. Jak na něj vzpomínáš?
Su rád, že jsem měl možnost si eště zahrát 2. ligu, vzpomínám na to len v dobrém. Aj keď vela som toho neodohrál, ale ničeho nelutuju. Tak isto rok stravený v Rosicách hodnotím pozitivně a v spomínám na to v dobrém.
Máš ještě vyšší než divizní ambice?
V prvej rade už mám rodinu, ktorej chci věnovat co najviac volného času. Co donese fotbal sa uvidí. Samozrejme v Lanžhote su len tie najvyššie ciele, takže uvidime co bude dalej. Na další sezónu by sme rádi zabojovali o postup a já spravím maximum pro to, aby sa nám to podařilo.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Real Madrid
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Mal som asi 6 rokov keď ma na prvý tréning priviedli rodičia za co im vďačím. Bez jejich podpory a pomoci by sa mi asi nepodařilo všetko, co som dosiahol.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Určitě pravý obránca
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Keď som bol mladší, tak bol pre mňa na prvom miestě, ale teraz ako som už spomínal mám rodinu, a to je pre mňa najvačšia priorita.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je super že taky portál funguje a prinaša spravy aj o nizšich sutažiach.


VÝBĚR PETERA ŠENKA:
Největší kliďas týmu: Peťo Balažik
Největší srdcař týmu: Tomaš Milota
Největší bavič týmu: Jakub Krč
Nejrychlejší hráč týmu: Noro Mihal
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu: Erik Burac

Zdroj: Martin Mužátko, fotbalunas.cz

Aktuální články

deník.cz: Tasovičtí fotbalisté vstoupili do jara prohrou s Lanžhotem

Sedmnáctým kolem začínala svou jarní část letošní sezony i fotbalová divize D. Domácí Tasovice, které bojují o záchranu, v něm doma...

Sedmnáctý zápas v sezoně bez porážky. Lanžhot vyhrál v Tasovicích 3:1

Stejným skóre jako na podzim Na Šlajsi skončilo utkání Lanžhotčanů s Tasovicemi. Na přírodní trávě na předměstí Znojma mělo...

Program našich zápasů

Následující víkend se představí ve svém druhém soutěžním zápase A mužstvo na horké půdě Tasovic, ostatní mužstva mají volno a do...