Martin Daneš | | muži

Tři body zůstaly na hody doma. Lanžhot porazil Humpolec rozdílem třídy

Nedělní hodovní zápas se čtvrtým týmem divizní tabulky fotbalisté Lanžhota Na Šlajsi před 650 platícími diváky s přehledem zvládli. Soupeř z Vysočiny nepotvrdil své tabulkové postavení, na jihu Moravy si vytvořil jedinou střelu na branku a mohl děkovat svému brankáři, že už po půli neprohrával. Lanžhotčané se po bezbrankovém prvním poločase trefili poprvé v 50. minutě, jejich převahu zvýraznilo vyloučení humpoleckého kapitána Kopice po hodině hry. Přesilovku svěřenci trénéra Hílka využili ještě dvakrát a zaslouženě vyhráli 3:0. Po čtvrté výhře v řadě se Lanžhot posunul na 5. místo, právě před Humpolec. 

Hned ve 2. minutě utkání měli hosté vyloženou šanci, na tribunách to jen zahučelo, a bylo to také naposledy, co se hosté dostali na dostřel Klimešovy brány. Lanžhot od úvodu nenechal stovky natěšených diváků na pochybách, kdo bude udávat tempo utkání. Většinu času se hrálo jen na jednu branku, kterou zdatně hájit humpolecký brankář Kříž. Celkem třikrát se dostal za obranu rychlonohý Královič a třikrát na dobře postaveném brankáři ztroskotal. Za zmínku stál ještě trestňák po faulu na pronikajícího Kosorina, po kterém se domácí dožadovali penalty. Sudí ale přímý kop vytáhl na hranici šestnáctky a následná prudká střela rozvlnila jen boční síť v šibenici.
 

Úvodních pět minut druhé půle domácí nepůjčili Humpolci balon a zaslouženě se dostali do vedení. V 51. minutě ukončil obléhání brány přesnou přízemní střelou Kondrlík, byla to jeho třetí letošní trefa za Lanžhot. O chvíli později počtvrté zneškodnil šanci Královiče Kříž, vytáhl jeho střelu nad břevno. Utkání definitivně zlomilo vyloučení hostujícího kapitána Kopice, který za zbytečný faul na polovině hřiště viděl druhou žlutou kartu a navzdory protestům hostující střídačky naštvaně zamířil do sprch. Domácí hráči už za dvě minuty přesilovku využili. Tvrdou střelu Kondrlíka gólman vyrazil jen před sebe a dorážku z bezprostřední blízkosti dotlačil za brankovou čáru i s gólmanem střídající Sabler. Protesty gólmana, že balon nepřešel brankovou čárou, byly zbytečné, pomezní rozhodčí byl nekompromisní. V 73. minutě využil podklouznutí hostujícího stopera Totka, měl před sebou prázdnou branku, ale gentlemansky počkal, až se vysoko vyběhnutý brankář vrátí do brány a nabídl gól nesobecky Kondrlíkovi. Toho ale gólman vychytal. Dlouho je to ale nemrzelo, o dvě minuty později se konečně prosadil Královič, po Pidruchnyiho centru se trefil technicky k tyči. Rezignovaní hosté už zápas pouze v desíti lidech odbránili, přesto další dobré šance ke zvýšení skóre měl ještě Balážik nebo střídající Piši.
 

Lanžhotčané příští neděli 26. 9. dopoledne zajíždějí k dalšímu utkání na trávník jedenácté Velké Bíteše, ta má však ještě dvě odložená utkání k dobru. 

Fotogaleriehttps://1324.rajce.idnes.cz/Sokol_Lanzhot_-_AFC_Humpolec_3_0_0_0_-_divize/