Josef Říha | | muži

denik.cz: Lanžhot obranu Břeclavi nepřekonal. Derby skončilo bez branek

Zatímco jejich podzimní zápas nabídl šest gólů, sobotní šlágr divize D mezi Břeclaví a Lanžhotem skončil bezbrankovou remízou. Čtyři stovky diváků sledovaly především taktickou bitvu, která příliš vyložených šancí nenabídla. „Byl to bojovný zápas, domácí se soustředili na obranu. Měli jsme míč ve své moci, snažili jsme se soupeře dobývat, ale v poslední třetině hřiště jsme byli málo nebezpeční,“ zhodnotil duel lanžhotský trenér Jaroslav Hílek

Oba rivalové se na vzájemné střetnutí dobře naladili. Břeclav vstoupila do jarní části vítězstvím 1:0 v Havlíčkově Brodě, Lanžhot doma porazil 3:0 bohunický Tatran. Derby okresních rivalů však nabídlo zcela odlišný duel. „Bohunice k nám přijely hrát otevřený fotbal, navíc se nám sešlo deset výborných individuálních výkonů, nepustili jsme je vůbec k naší bráně. Derby s Břeclaví byl charakterově úplně jiný zápas. MSK má svůj specifický styl fotbalu, není až tak lahodící oku, ale poctivě brání, proto má tolik bodů,“ ocenil domácí kouč defenzivu soupeře.
Přes ní se ofenzivní hráči Lanžhota jen těžko prosazovali. „Chyběla nám trpělivost. I když jsme si čtyři brankové příležitosti vypracovali, neproměnili jsme je,“ pravil Hílek.
Přitom právě obranná činnost v zimní přípravě nenechávala břeclavský realizační tým v klidu. „Dva soutěžní zápasy bez obdržené branky mě těší. V přípravě jsme měli v obraně problémy, proto mám nyní z defenzivy velkou radost. Navíc jsme Lanžhot ani Brod nepustili do vážnější šance,“ chválil své svěřence břeclavský lodivod Vladimír Malár.
Tomu se podařilo takticky eliminovat klíčové hráče Lanžhota. „Věděli jsme, že má soupeř sílu uprostřed hřiště. Na Totku a Krče jsme na obranné polovině nasadili hráče, abychom zamezili jejich kombinační hře. Hosté si tak pomáhali nakopávanými míči na Ravase, který nemá výškové parametry, což nám vyhovovalo,“ prozradil svůj záměr bývalý prvoligový fotbalista.
S remízou byl po utkání spokojen, mrzela ho pouze nižší aktivita směrem dopředu. „Chtěli jsme víc zlobit z protiútoků či standardek, v tom jsem viděl šanci. Bohužel se nám to nepodařilo,“ litoval Malár.
Jeho protějšek ještě připomněl, že svůj podíl na bojovném fotbalu měl i stav hřiště. „Terén byl katastrofální, hřiště bylo hrbaté, našemu stylu hry to vůbec nevyhovovalo, ale to zápas nerozhodlo. Když chcete vyhrát, nesmíte se ohlížet na terén,“ krčil rameny Hílek.
Pro příklad poukázal na vyrovnané zápasy v profesionálních soutěžích. „I ve vyšších ligách se často hrají zápasy, kdy soupeř toho druhého dobývá. Bohužel jsme si v útočné fázi nevedli dobře. Podle vývoje utkání jsme měli vyhrát. Neříkám, že jsme si tři body zasloužili, ale remíza nás mrzí. I když musím přiznat, že jsem čekal těžší zápas než s Bohunice, proto nejsem překvapen,“ dodal lanžhotský stratég.
Břeclav po dělbě bodů uhájila šesté místo právě před Lanžhotem, který na ni ztrácí dva body. MSK se v dalším kole představí v sobotu od tří hodin odpoledne na hřišti posledního Humpolce, Sokol v neděli v půl čtvrté odpoledne přivítá Havlíčkův Brod.

Zdroj: Kryštof Neduchal, https://breclavsky.denik.cz

Aktuální články

Program zápasů našich mužstev (DOPLNĚNA POZVÁNKA)

Kde a kdy hrají naše mužstva o následujícím víkendu zápasy?

Výsledky všech našich mužstev

Přehled věech našich víkendových výsledků.

deník.cz: Lanžhot ve Staré Říši nezaváhal. Potřebovali jsme se rozjet, přiznal Hílek

Napravili reputaci. Fotbalisté Lanžhota po dvou porážkách opět naplno bodovali. V sobotním duelu dvaadvacátého kola divize D zvítězili na...